Radio 538 zamelt 160.000 euro in voor nieuwe kamers op de IC

20 december 2021 10:18

Radio 538 heeft de eerste missie van de inzamelingsactie Missie 538 behaald. De radiozender heeft 160.000 euro opgehaald voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Het geld is voor twee huiskamers op de intensive care voor zieke of te vroeg geboren baby’s van het Emma Kinderziekenhuis en op de kinderafdeling van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Dat betekent dat de zender, die afgelopen vrijdag is begonnen met de actie en nog tot en met komende vrijdag doorgaat, een van de twaalf missies heeft volbracht. Het volgende doel is 40.000 euro voor DOA, het grootste dierenasiel van Nederland, voor een kraamafdeling voor gedumpte kittens.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Coen en Sander zetten handtekening onder nog twee jaar Radio 538

Luisteraars kunnen tijdens Missie 538 plaatjes aanvragen tegen betaling, maar zelf ook acties starten en de opbrengst daarvan doneren. De radiozender gaat zich ook nog inzetten voor onder meer de Hersenstichting, Het Vergeten Kind, Hulp voor Helden en KNGF Geleidehonden. Vorig jaar was de Voedselbank het enige goede doel waar actie voor werd gevoerd. Toen werd een bedrag van ruim 1,1 miljoen euro ingezameld.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Door Radio 538 al meer dan 30.000 kaarten voor Frédérique

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!