Alec Baldwin. Beeld © Getty Images

Alec Baldwin verwerpt beschuldiging dat hij politieonderzoek tegenwerkt

9 januari 2022 10:26

Alec Baldwin heeft beschuldigingen dat hij niet zou meewerken aan het politieonderzoek na het fatale schietincident op de filmset van Rust stellig verworpen. Hij noemt het 'een leugen' dat hij zijn telefoon niet wil laten onderzoeken.

"Elke suggestie dat ik niet voldoe aan verzoeken, bevelen, eisen of huiszoekingsbevelen met betrekking tot mijn telefoon is onzin. Dat is bullshit, dat is een leugen", zegt de acteur in een video op Instagram.

Half december kreeg de politie van Santa Fe in de staat New Mexico, waar het schietincident gebeurde, een huiszoekingsbevel om de iPhone van Baldwin in beslag te nemen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Politie neemt telefoon Alec Baldwin in beslag

Dat dat nog niet gebeurd is, komt doordat de acteur zelf in de staat New York woont en de autoriteiten van New Mexico met allerlei regels en wetten van die staat te maken krijgen.

E-mails over wapens

Volgens Baldwin heeft dat tijd nodig. "Ze kunnen niet zomaar door je telefoon gaan en door al je foto's, je liefdesbrieven aan je vrouw of wat dan ook gaan. Dat is een proces dat tijd nodig heeft", zegt hij. "Maar natuurlijk ga ik voor duizend procent meewerken."

Eind oktober schoot Baldwin per ongeluk cameravrouw Halyna Hutchins dood met een wapen dat diende als rekwisiet. De acteur wist niet dat het wapen geladen was en zei geen idee te hebben hoe een echte kogel in het wapen terecht heeft kunnen komen.

Op de telefoon van Baldwin zouden e-mails staan tussen Baldwin en de wapenmeester van de film, waarvan Baldwin naast hoofdrolspeler ook de producent is.

Bekijk ook: Alec Baldwin voor zijn huis belaagd na schietincident film Rust

Bekijk ook: Alec Baldwin voor zijn huis belaagd na schietincident film Rust

06:29

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!