Queen Elizabeth Beeld © Getty Images

Zó viert Queen Elizabeth haar 70-jarig troonsjubileum

10 januari 2022 17:05

Buckingham Palace heeft maandag de plannen bekendgemaakt om het 70-jarig troonsjubileum van de Britse Koninging Elizabeth II (95) te vieren. Op 6 februari hoopt de Britse monarch deze historische mijlpaal te bereiken. De festiviteiten beginnen echter pas op donderdag 2 juni.

Op die donderdag in juni wordt het lange feestweekend afgetrapt met de Trooping the Colour-parade. Ook staat er in het weekend een groots concert op het programma en op 4 juni zendt BBC een liveconcert uit. Daar zullen een aantal wereldsterren het jubileum van The Queen vieren. 5 juni is de laatste dag van de festiviteiten. Dan staat er een parade op het programma.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Marc denkt dat alcohol-stop koningin Elizabeth de parten speelt

Het blijft niet enkel bij de feestelijkheden in juni. Door heel 2022 worden er evenementen georganiseerd om het platina jubileum te vieren. 

The Queen werd in 1952 op 25-jarige leeftijd koningin door het overlijden van haar pas 56-jarige vader koning George. Haar kroning volgde een jaar later, op 2 juni 1953.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Annemarie: 'Koningin Elizabeth klaar met steunen prins Andrew'

Eind vorig jaar waren er grote zorgen rondom de gezondheid van koningin Elizabeth. Door klachten kon ze wekenlang geen taken uitvoeren en moest ze zelfs naar het ziekenhuis. In de video hieronder zie je daar alles over.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!