Novak Djokovic tijdens een training, eerder deze week. Beeld © AP

Regering Australië trekt visum Djokovic in, tennisser gaat in beroep

14 januari 2022 08:08

De Australische minister voor Immigratie heeft Novak Djokovic' visum ingetrokken. Dat betekent dat de tennisser het land zal worden uitgezet en niet mee kan doen aan het Australian Open. De weigering betekent dat Djokovic opnieuw naar de rechter moet om toegang tot het land af te dwingen en dat gaat hij proberen.

De minister van Immigratie Alex Hawke kwam tot zijn besluit op basis van een wet die het mogelijk maakt iemand het land uit te zetten die als een potentieel gevaar voor de gezondheid en veiligheid van de Australische bevolking wordt beschouwd. 

Novak Djokovic kwam vorige week in opspraak toen hij Australië binnen probeerde te komen terwijl hij niet is gevaccineerd tegen het coronavirus. Hij zat urenlang vast op het vliegveld van Melbourne voordat douanebeambten besloten zijn visum te weigeren.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tennisbond noemt rel rond Djokovic 'op alle fronten schadelijk'

Een rechter besloot uiteindelijk dat hij toch mocht blijven, de verwarring was ontstaan omdat de tennisbond en twee verschillende Australische medische raden ook het herstel van een coronabesmetting accepteren als 'medische vrijstelling'.

De Australische overheid eist echter dat iemand die het land in reist volledig is gevaccineerd tegen het coronavirus. 

Misleidende informatie

Maar later bleek dat er nog iets niet klopte. De 34-jarige Serviër had bij het invullen van het papierwerk namelijk 'misleidende informatie' gegeven.

De toptennisser had aangevinkt dat hij in de veertien dagen voor vertrek naar Melbourne niet had gereisd, maar hij werd eind vorige maand in onder meer Spanje en Belgrado gezien. Hij plaatste daar ook berichten over op sociale media. 

Excuses

Deze week verklaarde Djokovic dat het foutief aanvinken een menselijke vergissing van zijn agent was. Hij bood zijn excuses aan voor de fout. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Djokovic erkent: fout gemaakt bij Australische visumaanvraag

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!