The voice of Holland Beeld © RTL

Aangifte gedaan van seksueel wangedrag The voice of Holland

15 januari 2022 12:58

Er is afgelopen week aangifte gedaan van seksueel overschrijdend gedrag in het RTL-programma 'The voice of Holland', zo bevestigt het Openbaar Ministerie Midden-Nederland aan RTL Boulevard. Het OM wil niet zeggen tegen wie de aangifte is gedaan.

"De aantijgingen zijn zeer ernstig en schokkend en waren niet bekend bij RTL"

Zaterdagochtend maakte RTL bekend dat ze de uitzendingen van The voice of Holland voorlopig opschorten. Dat hebben ze samen met producent iTV besproken nadat er aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik zijn binnengekomen. 

"De aantijgingen zijn zeer ernstig en schokkend en waren niet bekend bij RTL", valt te lezen in de verklaring. "Op woensdag 12 januari jl. heeft de redactie van het BNNVARA-programma BOOS een mail aan ons gestuurd met aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik rondom The voice of Holland. De aantijgingen zijn zeer ernstig en schokkend en waren niet bekend bij RTL."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

RTL cancelt uitzendingen The voice of Holland na ernstige en schokkende aantijgingen

RTL heeft in gezamenlijk overleg met producent ITV besloten dat er onmiddellijk een zorgvuldig, onafhankelijk onderzoek moet komen. "De uitzendingen van The voice of Holland worden vooralsnog opgeschort tot er meer duidelijk is."

De zender laat weten deze zaak uitermate serieus te nemen. "Deelnemers, medewerkers, iedereen moet in alle veiligheid kunnen werken. Daarin is geen ruimte voor interpretatie. Prioriteit is nu om de feiten op tafel te krijgen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jeroen Rietbergen bekent en stapt op als bandleider The Voice

Jeroen Rietbergen erkent de aantijgingen van wangedrag en stapt op als bandleider van The Voice. Aanstaande donderdag komt het BNNVARA-programma BOOS met een uitzending over seksueel overschrijdend gedrag bij The voice of Holland. Tijdens een langlopend onderzoek ontvingen de redactie van het programma meerdere verhalen over seksueel overschrijdend gedrag van meerdere personen binnen het programma.

De vermeende daders zijn afgelopen week benaderd om een reactie te geven op de aantijgingen. Daarop ontving de redactie een bekentenis en spijtbetuiging van Jeroen Rietbergen. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!