Beeld © ANP

The Voice-presentatrice Chantal: 'Onderste steen moet boven'

15 januari 2022 12:58

Chantal Janzen (42) is geschrokken van de berichten over ongepast gedrag achter de schermen van het RTL-programma 'The voice of Holland'. Ze wenst alle betrokkenen via Instagram veel sterkte.

'Geschokt over de berichten omtrent The Voice', schrijft Chantal in haar Instagram Stories. 'Schande voor de hardwerkende mensen aan en in dit programma die hier niets van weten en niets mee te maken hebben. Onderste steen moet boven.'

Chantal is sinds 2019 presentatrice van The Voice. Ze maakt het programma samen met Martijn Krabbé, die de negen seizoenen daarvoor samen presenteerde met Wendy van Dijk.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

RTL cancelt uitzendingen The voice of Holland na ernstige en schokkende aantijgingen

Er is afgelopen week aangifte gedaan van seksueel overschrijdend gedrag in het RTL-programma zo bevestigt het Openbaar Ministerie Midden-Nederland aan RTL Boulevard. Het OM wil niet zeggen tegen wie de aangifte is gedaan. 

Zaterdagochtend maakte RTL bekend dat ze de uitzendingen van The voice of Holland voorlopig opschorten. Dat hebben ze samen met producent iTV besproken nadat er aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik zijn binnengekomen. "Op woensdag 12 januari jl. heeft de redactie van het BNNVARA-programma BOOS een mail aan ons gestuurd met aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik rondom The voice of Holland. De aantijgingen zijn zeer ernstig en schokkend en waren niet bekend bij RTL."

Er wordt momenteel onderzoek gedaan naar de aantijgingen. 

De zender laat weten deze zaak uitermate serieus te nemen. "Deelnemers, medewerkers, iedereen moet in alle veiligheid kunnen werken. Daarin is geen ruimte voor interpretatie. Prioriteit is nu om de feiten op tafel te krijgen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jeroen Rietbergen bekent en stapt op als bandleider The Voice

Jeroen Rietbergen erkent de aantijgingen van wangedrag en stapt op als bandleider van The Voice. Aanstaande donderdag komt het BNNVARA-programma BOOS met een uitzending over seksueel overschrijdend gedrag bij The voice of Holland. Tijdens een langlopend onderzoek ontvingen de redactie van het programma meerdere verhalen over seksueel overschrijdend gedrag van meerdere personen binnen het programma.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!