Jeroen Rietbergen en Linda de Mol. Beeld © ANP

Jeroen Rietbergen en Linda de Mol tijdelijk uit elkaar gegaan door overspel

15 januari 2022 14:31

Linda de Mol (57) blijkt al enige tijd op de hoogte te zijn geweest van het seksueel grensoverschrijdend gedrag van haar partner Jeroen Rietbergen (50) in 'The voice of Holland'. In een uitgebreide verklaring laat Jeroen vandaag weten dat dit zelfs tot een tijdelijke relatiebreuk heeft gezorgd tussen de twee.

"Ik heb toen met grote schaamte mijn vrouw op de hoogte gesteld"

Jeroen erkent dat hij zich tijdens zijn jarenlange betrokkenheid bij het programma schuldig heeft gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. "Ik heb contact van seksuele aard gehad met enige bij het programma betrokken vrouwen en seksueel getinte whatsappberichten uitgewisseld", zo valt er in zijn verklaring te lezen. 

De bandleider van het programma vertelt dat hij dit destijds als wederkerig en gelijkwaardig contact zag, maar dat hij inmiddels van gedachten is veranderd. "Inmiddels ben ik mij er zeer bewust van geworden dat mijn eigen perceptie helemaal niet relevant is, maar veel meer de perceptie van betreffende vrouwen. En dat deze vrouwen dit misschien heel anders beleefd hebben."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jeroen Rietbergen diep door het stof in verklaring

Jeroen laat weten dat hij zich hier al 'een aantal jaren' zeer van bewust is en dat hij hier destijds door zijn opdrachtgever op is aangesproken. "Ik heb toen met grote schaamte mijn vrouw op de hoogte gesteld. Dat heeft tot gevolg gehad dat onze relatie is beëindigd en wij uit elkaar zijn gegaan, met veel verdriet voor mijn gezin."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jeroen Rietbergen bekent en stapt op als bandleider The Voice

Volgens Jeroen realiseerde hij zich toen dat zijn gedrag richting een aantal personen ‘ontoelaatbaar’ was geweest en dat hij professionele hulp nodig had. "De therapie die ik daarna lange tijd heb gevolgd heeft tot gevolg gehad dat ik mijn gedrag drastisch en permanent heb kunnen veranderen. Mijn gezin is weer bij elkaar, hoe moeilijk de situatie voor mijn vrouw ook is geweest en nu weer is."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Linda de Mol op 15-jarige leeftijd aangerand

Jeroen laat weten alleen maar 'grote bewondering en liefde te voelen' voor het feit dat Linda hem destijds niet heeft laten vallen. "Bij mijn gezin en mijn werkgever ben ik al eerder diep door het stof gegaan, maar bij deze wil ik aan de betreffende vrouwen mijn oprecht gemeende excuses aanbieden voor dingen die ik nooit had mogen doen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Waylon en Glennis Grace reageren op aantijgingen: 'Kwalijke zaak'