The Voice Beeld © ANP

The Voice-producent ITV geschrokken door aantijgingen wangedrag

15 januari 2022 14:55

ITV, de producent die het programma 'The voice of Holland' maakt, heeft middels een statement gereageerd op aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik in het programma.

"Onze hoogste prioriteit is het bieden van een veilige en ondersteunende omgeving voor iedereen die deelneemt aan – of werkt aan – onze shows"

Na het statement van RTL zaterdagochtend, laat ITV het volgende weten: "Het BNNVARA-programma BOOS heeft onlangs contact opgenomen met ITV Studios met aantijgingen van ongepast gedrag in verband met The voice of Holland. Wij zijn geschokt door deze aantijgingen."

"Onze hoogste prioriteit is het bieden van een veilige en ondersteunende omgeving voor iedereen die deelneemt aan – of werkt aan – onze shows en er is bij ITV Studios sprake van een zero-tolerance beleid ten aanzien van het soort gedrag waarvan wordt gezegd dat het heeft plaatsgevonden. We hebben onmiddellijk opdracht gegeven voor een extern onderzoek naar de aantijgingen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

RTL cancelt uitzendingen The voice of Holland na ernstige en schokkende aantijgingen

RTL heeft in samenwerking met ITV besloten de uitzendingen voorlopig niet door te laten gaan. De zender laat weten deze zaak uitermate serieus te nemen. "Deelnemers, medewerkers, iedereen moet in alle veiligheid kunnen werken. Daarin is geen ruimte voor interpretatie. Prioriteit is nu om de feiten op tafel te krijgen."

Vandaag werd bekend dat er aangifte gedaan is tegen Ali B. wegens seksueel overschrijdend gedrag. De rapper ontkent de beschuldigingen. Bandleider Jeroen Rietbergen, de partner van Linda de Mol, erkent schuldig te zijn en gaat diep door het stof in zijn verklaring. Hij legt zijn werkzaamheden bij het programma neer. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Waylon heeft 'niks te maken' met misstanden The Voice

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!