Ali B Beeld © ANP

Ali B. ontkent beschuldigingen seksueel wangedrag The Voice

15 januari 2022 15:17

Een voormalig kandidaat van 'The voice of Holland' heeft aangifte gedaan tegen Ali B. Het 40-jarige jurylid van de bekendste talentenjacht van ons land zou volgens de aangifte zich schuldig hebben gemaakt aan seksueel overschrijdend gedrag. De rapper ontkent de beschuldigingen persoonlijk in gesprek met 'De Telegraaf'.

"Ik vind deze gang van zaken erg onrechtvaardig"

Het Openbaar Ministerie meldde vanochtend aan deze site dat er een aangifte is binnengekomen wegens seksueel overschrijdend gedrag bij het RTL-programma The voice of Holland. De in zedenzaken gespecialiseerde advocaat Bart Swier, die Ali B. bijstaat, bevestigt dat er bij het OM aangifte is gedaan tegen zijn cliënt.

Het management van de rapper publiceerde deze ochtend een verklaring waarin staat dat Ali in alle toonaarden ontkent. "Er is nog veel onduidelijk, maar één ding is wel duidelijk: Ali heeft nooit misbruik gemaakt van zijn positie en heeft zich nooit seksueel grensoverschrijdend gedragen. We wachten het onderzoek met vertrouwen af."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Aangifte tegen Ali B. wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag

Ali laat in gesprek met De Telegraaf weten '100 procent' van zijn onschuld overtuigd te zijn. "Het gaat om een beschuldiging over iets dat lang geleden zou zijn gebeurd, maar daar is niets van waar", aldus de coach van The Voice. 

"Ik word hierdoor overvallen. Er is geen naam gegeven, niets concreets. Daar kan ik mij niet tegen verdedigen. Laat staan in de media. Maar de schade is wel aangebracht. Ik heb nog geen oproep van de politie gehad, maar ik zal overal aan meewerken. Nogmaals het is niet waar en ik heb vertrouwen dat het onderzoek dat zal uitwijzen. Ik vind deze gang van zaken erg onrechtvaardig."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Aangifte tegen Ali B. wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag

De komende uitzendingen van The voice of Holland worden door RTL geschrapt tot er meer duidelijkheid is over de aantijgingen. De zender laat weten deze zaak uitermate serieus te nemen. "Deelnemers, medewerkers, iedereen moet in alle veiligheid kunnen werken. Daarin is geen ruimte voor interpretatie. Prioriteit is nu om de feiten op tafel te krijgen."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!