The Voice Beeld © ANP

T-Mobile zet sponsorschap The voice of Holland per direct stop

16 januari 2022 13:47

T-Mobile heeft de geldkraan dichtgedraaid en besloten vanwege alle commotie rondom 'The voice of Holland' het programma niet langer te sponsoren. Dat laat het bedrijf zondag weten aan RTL Boulevard.

"We keuren elke vorm van grensoverschrijdend gedrag af en nemen hier als bedrijf nadrukkelijk afstand van"

Via een statement laat T-Mobile het volgende aan ons weten: 'Wij hebben besloten op basis van alle berichtgeving van de afgelopen 24 uur het sponsorschap van het huidige The voice Of Holland per direct stop te zetten. We keuren elke vorm van grensoverschrijdend gedrag af en nemen hier als bedrijf nadrukkelijk afstand van. Nogmaals ons medeleven gaat uit naar alle betrokkenen.'

Supermarktketen Lidl laat het volgende weten: "Wij zijn gisteren geïnformeerd dat het programma is opgeschort. Wij wachten verdere informatie cq onderzoek af.''

RTL heeft 'alle begrip' voor het stoppen van T-Mobile als sponsor. Dat laat een woordvoerder van de zender weten in een korte reactie aan het ANP. Het is nog niet direct duidelijk voor hoeveel geld T-Mobile en Lidl het programma sponsorden of tot wanneer de sponsorschappen precies liepen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Aantijgingen The voice of Holland ook over de grens groot nieuws

Zaterdag werd bekend dat RTL voorlopig stopt met het uitzenden van The voice of Holland nadat bij de zender en producent ITV berichten van mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik binnen waren gekomen. Inmiddels hebben al zo'n 40 vermeende slachtoffers zich gemeld en zich verzameld in een WhatsApp-groep.

'Appgroep opgericht met 40 vermeende slachtoffers grensoverschrijdend gedrag TVOH'

16:15
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Typhoon hoopt snel op duidelijkheid rondom The Voice of Holland

Donderdag komt er een aflevering van het programma #BOOS waarin de aantijgingen uitgebreid worden behandeld. Al sinds het voorjaar zijn Tim Hofman en zijn collega's bezig met het onderzoek naar ongepast gedrag binnen The Voice en soortgelijke andere programma's. Ook de vrouw die aangifte heeft gedaan tegen jurylid Ali B is bekend bij de makers van het programma. 

#BOOS ontving zaterdag al een bekentenis en spijtbetuiging van bandleider Jeroen Rietbergen, die tevens de partner van Linda de Mol is. Hij heeft laten weten zijn werkzaamheden bij The Voice per direct naast zich neer te leggen: "The Voice of Holland heeft laten weten niet op de hoogte te zijn geweest van deze misstanden en heeft besloten tot een onafhankelijk onderzoek. In het kader daarvan wordt het programma tot nader order opgeschort."

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Jeroen Rietbergen in therapie na overspel en wangedrag TVOH

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!