Anouk Beeld © RTL/William Rutten

Anouk stapt op als coach bij The Voice: 'Corrupte bende'

16 januari 2022 17:21

Anouk (46) heeft middels een video op Instagram gereageerd op het nieuws van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij 'The voice of Holland'. De zangeres heeft besloten haar werkzaamheden bij het programma neer te leggen.

"Het is gewoon een corrupte bende"

Anouk spreekt van een structureel probleem. "Ik heb besloten dat ik niet meer terug wil komen bij The Voice. Het is gewoon een corrupte bende. Ik wil niet werken op een plek waar jarenlang een aantal mannen gewoon misbruik hebben gemaakt van hun positie en waar er bewust voor is gekozen het stil te houden en de andere kant op te kijken. Dat kan echt niet. Dan heb je echt een structureel probleem. Daar wil ik geen onderdeel van zijn."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Seksueel wangedrag bij The Voice of Holland: dit is wat we tot nu toe weten

De zangeres geeft aan dat ze eigenlijk nog niet wilde reageren, omdat ze de aflevering van #BOOS wilde afwachten. Maar na het lezen van het statement van Jeroen Rietbergen en het plegen 'van een aantal telefoontjes met bepaalde mensen' weet ze genoeg. Anouk noemt het nieuws 'onwijs verdrietig en teleurstellend'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Aantijgingen The voice of Holland ook over de grens groot nieuws

Gisteren liet RTL in een statement weten de uitzendingen van The voice of Holland voorlopig te cancelen vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag. Het balletje kwam aan het rollen na onderzoek van BNNVARA-programma #BOOS, waarin aanstaande donderdag aandacht wordt besteed aan de zaak. 

Bandleider Jeroen Rietbergen heeft gisteren in een statement erkent dat hij fout zat en is opgestapt bij het programma. Er is aangifte gedaan tegen Ali B, hij zegt onschuldig te zijn.

Gisteravond besteedden wij in onze uitzending uiteraard aandacht aan het nieuws dat insloeg als een bom.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!