Jeroen Rietbergen en Linda de Mol. Beeld © ANP

Linda de Mol in statement: 'Heb mijn relatie met Jeroen verbroken'

17 januari 2022 11:49

Linda de Mol (57) heeft haar relatie met Jeroen Rietbergen (50) verbroken, naar aanleiding van alle commotie die is ontstaan rondom het seksueel grensoverschrijdende gedrag van de muzikant bij 'The voice of Holland'. Dat laat Linda weten op haar eigen website.

"Jeroen woont niet meer bij mij"

"Sinds een paar dagen zit ik in een verschrikkelijke nachtmerrie. Er zijn zo ontzettend veel dingen naar boven gekomen waar ik geen weet van had en waarvan ik, omdat ze anoniem zijn, niet weet wat waar is en wat niet", laat Linda weten. De presentatrice vertelt dat ze haar relatie met de muzikant inmiddels heeft verbroken. "Jeroen woont niet meer bij mij."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Jeroen Rietbergen en Linda de Mol tijdelijk uit elkaar gegaan door overspel

Haar televisiewerkzaamheden legt Linda de komende tijd neer in 'de hoop dit een plek te kunnen geven.' "Ik vraag iedereen mijn gezin met rust te laten. Dank voor alle lieve en begripvolle berichten en appjes, dat is het enige dat een beetje troost biedt als je hart gebroken is."

Zaterdag verklaarde Jeroen zich schuldig te hebben gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer van The voice of Holland, nadat hij was benaderd door de redactie van het BNNVARA-programma BOOS.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Anouk stopt als coach bij The Voice of Holland: 'Corrupte bende'

Jeroen gaf toe dat zijn gedrag 'volledig verkeerd' is geweest en de dingen die hij heeft gedaan 'nooit had mogen doen'. Een saillant detail was dat hij al 'jaren geleden' was aangesproken op zijn gedrag, door zijn werkgever. 

Dat had in die tijd al tot gevolg dat zijn relatie met Linda stukliep. Na therapie kwamen ze toch weer bij elkaar. "De therapie die ik daarna lange tijd heb gevolgd heeft tot gevolg gehad dat ik mijn gedrag drastisch en permanent heb kunnen veranderen. Mijn gezin is weer bij elkaar, hoe moeilijk de situatie voor mijn vrouw ook is geweest en nu weer is. Voor haar kan ik alleen maar grote bewondering en liefde voelen met veel dankbaarheid voor het feit dat zij mij destijds uiteindelijk niet definitief heeft laten vallen", aldus Jeroen in zijn statement.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Chantal Janzen: 'Werk van zuivere medewerkers The Voice nu verpest'

Inmiddels doen steeds meer vermeende slachtoffers hun verhaal in de media. Zo vertellen oud-kandidaten van The voice of Holland Kirsten Berkx en Nienke Wijnhoven in de Volkskrant over hun ervaringen met Jeroen.

Na alle commotie heeft RTL besloten de uitzendingen van The Voice vooralsnog op te schorten. Inmiddels heeft coach Anouk aangegeven niet meer mee te willen werken aan het programma. Tegen coach Ali B is aangifte gedaan vanwege eveneens seksueel overschrijdend gedrag. Dat ontkent de rapper overigens ten stelligste.

Mede-coaches Waylon en Glennis Grace reageerden beiden vol ongeloof op de berichten die de laatste dagen de ronde doen. Eveneens presentatoren Chantal Janzen en Martijn Krabbé hebben ontzet gereageerd. Met name Chantal is fel: 'De onderste steen moet boven', zei ze meermaals.

Jeroen Rietbergen in therapie na overspel en wangedrag TVOH

07:58

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!