Prins Andrew (archieffoto). Beeld © EPA

Prins Andrew heeft liefde voor pluche knuffels: 'Hij had er 50 tot 60'

19 januari 2022 11:36

Prins Andrew (61) ligt al jaren op het hakblok, vanwege zijn vermeende betrokkenheid bij het misbruikschandaal rondom de inmiddels overleden Jeffrey Epstein. De nu 38-jarige Virginia Guffre beschuldigt de prins ervan haar te hebben misbruikt toen ze nog minderjarig was. ITV heeft inmiddels de documentaire 'Ghislaine, Prince Andrew and the Paedophile' uitgezonden. Daarin beweert een oud-medewerker van Buckingham Palace dat Andrew een intieme relatie had met Ghislaine Maxwell, maar óók een heel ander detail.

"Dan begon hij te schreeuwen en te tieren"

Paul Page, die zijn verhaal doet in de documentaire die gisteren in Groot-Brittannië is uitgezonden, werkte tussen 1998 en 2004 in Buckingham Palace. Naar eigen zeggen had hij toegang tot de privévertrekken van de geplaagde Andrew, wiens koninklijke titels inmiddels zijn afgenomen. 

In de documentaire onthult Paul dat Andrew een bijzondere liefde had voor iets wat niet heel alledaags is: knuffels. En dan teddyberen in het bijzonder. "Hij had er minstens vijftig of zestig in zijn appartement op Buckingham Palace. Daar verblijft de prins als hij voor werk in Londen moet zijn", aldus Paul.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Nóg een tegenvaller voor prins Andrew en prins Harry

Wat volgens Paul 'het meest bizarre' was, is het volgende: "In één van zijn lades lag een grote foto met daarop exact uitgebeeld hoe zijn favoriete knuffels op zijn bed zouden moeten worden geëtaleerd. Het ging om twee nijlpaarden, een zwarte panter en twee teddybeertjes. (...) En als hij merkte dat de volgorde niet klopte. Dan begon hij te schreeuwen en te tieren en was het paleis te klein."

Je kunt de documentaire hier terugkijken.

Inmiddels zijn de koninklijke titels van prins Andrew van hem afgenomen. Volgens royaltykenners is dat 'het ergste' wat hem kon overkomen. En degene die het deed, was notabene zijn eigen moeder: Queen Elizabeth. In de video hieronder zie je er alles over.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Docu: 'Ghislaine Maxwell en Prins Andrew hadden intieme relatie'

'Wat Elizabeth deed is het ergste wat Andrew kan overkomen'

03:36

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!