Beeld © ANP

RTL schort samenwerking op met The Voice-coach Ali B

19 januari 2022 15:03

RTL Nederland heeft de samenwerking met Ali B (40) opgeschort. Dat is gisteren gebeurd, laat een woordvoerder van het bedrijf weten. Gisteren is er ook een tweede aangifte gedaan tegen de rapper die te maken heeft met de zedenzaak bij 'The voice of Holland'. RTL wil niet zeggen of het opschorten van de samenwerking met de aangifte te maken heeft.

Door wie de aangifte is gedaan is niet bekendgemaakt. Het OM laat weten dat gisteren een aangifte is opgenomen van 'een zedenfeit' dat zich in arrondissementsparket Noord-Holland zou hebben afgespeeld.

De advocaat van Ali B bevestigt dat aangifte is gedaan tegen zijn cliënt. Tegen Ali B., coach in het populaire tv-programma, werd vorige week ook al aangifte gedaan, vermoedelijk door een oud-deelnemer. Ali B zei eerder zich niet in de beschuldigingen te herkennen. "Ali heeft nooit misbruik gemaakt van zijn positie en heeft zich nooit seksueel grensoverschrijdend gedragen", maakte zijn management bekend. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ook tweede aangifte in zedenzaak The Voice is tegen Ali B

Zaterdag werd duidelijk dat The voice of Holland voorlopig is stopgezet wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag. Van het nieuwe seizoen waren twee van de vijftien afleveringen al uitgezonden. Het BNNVARA-programma #BOOS kwam naar buiten met de beschuldigingen. 

Er lag tot gisteren geen aangifte tegen Jeroen Rietbergen. De bandleider van The Voice erkende zaterdag dat de aantijgingen van het programma #BOOS van seksueel wangedrag tegen hem waar zijn. Hij had relaties van 'seksuele aard' gehad met vrouwen die betrokken waren bij The voice of Holland, meldde hij.

'Er ontstaat toch wel een bepaald beeld van Jeroen Rietbergen'

05:29
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oud-kandidaten The Voice vertellen in Beau: 'Hij ging voelen'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!