Nienke Wijnhoven en Jeroen Rietbergen Beeld © RTL/ANP

The Voice-kandidaat Nienke doet aangifte tegen Jeroen Rietbergen

19 januari 2022 18:48

Voormalig 'The Voice'-kandidate Nienke Wijnhoven (23) gaat aangifte doen van aanranding tegen Jeroen Rietbergen (50), de voormalig bandleider van het programma. Inmiddels heeft zij via haar advocaat, Sébas Diekstra, contact opgenomen met de zedenpolitie, laat de advocaat weten.

"Vooral omdat zij de schuld bij zichzelf heeft gelegd"

Sébas Diekstra vertelt in een statement aan RTL Boulevard dat zijn cliënte Nienke lang heeft getwijfeld over het doen van aangifte. "Vooral omdat zij de schuld bij zichzelf heeft gelegd. Door alle ontwikkelingen ziet zij dat nu anders en durft zij eindelijk deze stap te zetten. Hoewel cliënte zich nog altijd verplicht voelt om toe te lichten wat er precies allemaal zou zijn gebeurd en waarom zij daar zolang in mee is gegaan, heeft zij toch besloten om niet het risico te lopen een strafrechtelijke onderzoek te schaden. Mede hierom zal zij voorlopig niet meer inhoudelijk op de kwestie ingaan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oud-kandidaten The Voice breken in Beau: 'Hij ging voelen'

Nienke deed in 2018 mee aan seizoen acht van het programma en wist het onder begeleiding van coach Anouk tot de finale te schoppen. Ze was destijds slechts 19 jaar en kreeg al snel te maken met Jeroen Rietbergen, de bandleider van het programma en tevens ex-partner van Linda de Mol. In eerste instantie had ze een positieve indruk van hem. "Het is ook gewoon een heel charmante man, hij is zo lief."

Zo vertelt ze in gesprek met Beau van Erven Dorens over die keer dat ze na een opname in de trein naar huis een appje kreeg van hem met de vraag of ze goed was thuisgekomen. "Je bouwt een dusdanige band op, dat je zelf het moment dat het grensoverschrijdend wordt niet meer ziet, dat punt is zoek." Zo maakte Jeroen op een gegeven moment een nogal misplaatste opmerking toen Nienke voor een zangles van de zangcoach op de grond moest liggen. "Hij zei toen: 'Ik zou er wel op willen liggen.'" 

En daar blijft het niet bij. "Ik twijfelde of ik dit moest zeggen, maar ik heb toch niks meer te verliezen. Er was een situatie waarin hij zei dat er allemaal studio's boven waren en dat ik die mocht zien." Nienke vertelt dat ze achteraf dacht dat er sprake was van verkeerde communicatie, want toen ze boven waren 'ging hij wel even voelen'. Vanaf dat moment heeft ze het zichtbaar moeilijk in de studio. "Ik wil helemaal niet huilen", geeft ze snikkend aan. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johnny de Mol over Jeroen Rietbergen: 'Ongelooflijke klootzak'

Zaterdag werd duidelijk dat het programma The voice of Holland voorlopig is stopgezet wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag. Bandleider Jeroen Rietbergen erkende daarop dat aantijgingen aan zijn adres juist zijn en hij stapte op. Hij had relaties van "seksuele aard" gehad met vrouwen die betrokken waren bij The voice of Holland, meldde hij. Maandag maakte Linda de Mol bekend dat ze haar relatie met Rietbergen heeft verbroken en haar werkzaamheden voorlopig stillegt.

Woensdag maakte Linda bekend dat het komende nummer van LINDA., dat in het teken staat van gelukkig gescheiden, niet wordt uitgebracht. "Het komende 'Gelukkig gescheiden'-nummer van LINDA. is naar aanleiding van de verbroken relatie van Linda de Mol opgeschort. In maart komt daarom een editie met een ander thema in de schappen", meldt Karin Swerink, hoofdredacteur van het blad, aan RTL Boulevard. Ze noemt het ongepast om het nummer uit te brengen 'nu Linda net haar relatie verbroken heeft'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jeroen Rietbergen diep door het stof in verklaring

Linda zit in zak en as, nadat ze de keuze maakte om een punt achter haar relatie te zetten. Aanleiding was het seksueel overschrijdend gedrag waar haar vriend Jeroen zich ten tijde van The Voice schuldig aan maakte. De bandleider van het programma gaf afgelopen weekend niet alleen zijn wangedrag, maar ook zijn overspel toe. Voor Linda reden om de deur definitief dicht te trekken. 

Op maandag, twee dagen nadat het nieuws van Jeroen aan het licht kwam, schreef ze in een statement dat het over en uit is tussen haar en de pianist. "Sinds een paar dagen zit ik in een verschrikkelijke nachtmerrie. Er zijn zo ontzettend veel dingen naar boven gekomen waar ik geen weet van had en waarvan ik, omdat ze anoniem zijn, niet weet wat waar is en wat niet", laat Linda weten. De presentatrice vertelt dat ze haar relatie met de muzikant inmiddels heeft verbroken. "Jeroen woont niet meer bij mij."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ook tweede aangifte in zedenzaak The Voice is tegen Ali B

Woensdag werd duidelijk dat er inmiddels twee aangiftes liggen tegen Ali B voor zedenfeiten. De rapper en coach van het tv-programma "betwist volledig dat hij enig strafbaar feit heeft gepleegd", aldus zijn advocaat. Vooralsnog hebben de aantijgingen geen invloed op zijn relatie met zijn vrouw Breghje: 

Aantijgingen The Voice geen invloed op relatie Ali B

08:55

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!