John de Mol en Jeroen Rietbergen Beeld © ANP

John de Mol wilde Jeroen Rietbergen 'op z'n bek slaan' na melding ongepast gedrag

20 januari 2022 17:36

Jeroen Rietbergen (50) is sinds afgelopen zaterdag volop in het nieuws nadat bekend werd dat hij aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij 'The voice of Holland' erkent. Dit was naar aanleiding van YouTube-serie 'BOOS' van Tim Hofman (33). De desbetreffende aflevering waarin het onderwerp onder de loep wordt genomen, verscheen vandaag. Verschillende slachtoffers doen daarin hun verhaal over hun ervaringen met Jeroen, die bandleider bij de talentenjacht was.

"Ik was even sprakeloos en daarna werd ik echt razend"

In totaal hebben zich negentien vrouwen gemeld bij BOOS over het seksueel grensoverschrijdend gedrag van Jeroen. Het gaat niet alleen om kandidaten van The voice of Holland, maar ook om (oud-)medewerkers. Het vermeende gedrag zou al tien jaar spelen, waarbij Jeroen seksuele appjes en foto's van zijn geslachtsdeel stuurde naar de jonge vrouwen. Volgens oud-medewerkers, die anoniem hun verhaal doen in BOOS, wisten veel mensen op de set van zijn gedrag. Als er iets van werd gezegd, kregen ze de reactie dat Jeroen 'gewoon zo is'. 

Volgens John de Mol heeft één vrouw het gedrag in 2019 gemeld, waarna ze actie hebben ondernomen. De vrouw zou ongewenste appjes krijgen van de bandleider en willen dat dat stopt. John heeft Jeroen toen aangesproken hierop: "Ik was even sprakeloos en daarna werd ik echt razend." Bovendien zou hij Jeroen 'alle hoeken van de kamer' hebben laten zien. "En me zelfs twee keer moeten inhouden om hem niet plat op z'n bek te slaan." Vervolgens waarschuwde hij Jeroen dat 'als hij dit nog één keer zou doen', John hem bij 'kop en kont' zou grijpen en eruit zou gooien. 

John geeft aan niets te weten van andere voorvallen tussen Jeroen en kandidates of medewerkers van The Voice. Tim Hofman wil weten waarom Jeroen niet ontslagen werd. "Iedereen verdient een tweede kans", aldus John. Bovendien ontkent hij dat Jeroen als bandleider een machtspositie heeft, al erkent hij dat Jeroen dat wel zo heeft kunnen doen voorkomen tegenover kandidaten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jeroen Rietbergen ontkent beschuldiging van aanranding The Voice-kandidaat Nienke

Volgens de vrouwen die aan het woord komen in BOOS vroeg Jeroen eerst om hun nummer, waarna hij buiten het programma om hen ging appen. Hierbij vroeg hij ook om foto's. "Ook zei hij: in ben in dit hotel, kom je langs?" Een ander vertelt: “Het is eerst heel gezellig en je voelt even gezien. Maar later krijg je berichten waarin hij vraagt om samen een hotelkamer te boeken.” Anderen vertellen dat ‘hij wel hield van jonge meiden’ en weer iemand anders vertelt dat ze ‘niet te geil’ mocht doen ‘anders zou hij haar bespringen’. Ook zou hij iemand hebben geappt met de vraag hoe zij zich daar beneden had geschoren, waarna hij vroeg discreet om te gaan met het app-contact en dat ‘het programma het niet cool zou vinden als ze dit zouden weten’. Ook stuurde hij een dickpic naar een van hen. Hij appte ook met minderjarigen.

Niemand van hen stapte naar voren, omdat ze bang waren. “Het is zo bizar dat zo iemand dat gewoon kan flikken”, doet iemand haar verhaal. “Hij deed dat met meerdere meiden. Met een meisje heeft hij ook echt afgesproken.”

 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

The Voice-kandidate Nienke 'kotsmisselijk' door uitzending BOOS

Afgelopen zaterdag maakte RTL bekend The voice of Holland stil te leggen wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag dat achter de schermen zou hebben plaatsgevonden. Jeroen kwam met een statement waarin hij de aantijgingen erkende en liet weten op te stappen bij het programma. De maandag daarop liet zijn partner Linda de Mol weten dat hun relatie verbroken was. Diezelfde dag schoven oud-deelnemers Nienke en Kirsten aan bij talkshow Beau om hun verhaal te doen. Ook tegen coach Ali B liggen er twee aangiftes van aanranding bij het OM.

Presentatoren Chantal Janzen en Martijn Krabbé hebben in hun statements laten weten gechoqueerd te zijn door de aantijgingen en er niets van af te weten. Datzelfde geldt voor coaches Anouk, Glennis Grace en Waylon. Anouk is inmiddels opgestapt als coach en zal niet meer terugkeren bij The voice of Holland.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

The Voice-kandidaat Nienke doet aangifte tegen Jeroen Rietbergen

In de video hieronder doet Nienke haar verhaal. 

Oud-kandidate The Voice breekt: 'Hij ging voelen'

02:01

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!