Beeld © Youtube-kanaal BOOS/ANP

Langverwachte BOOS-aflevering The voice of Holland nu te zien

20 januari 2022 16:00

Na maandenlang onderzoek komen Tim Hofman (33) en zijn team van BOOS donderdag met hun bevindingen over seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik bij 'The voice of Holland'. Al het nieuws, de reacties en andere ontwikkelingen vind je in dit artikel.

Zaterdag werd duidelijk dat het programma The voice of Holland voorlopig is stopgezet wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag. Bandleider Jeroen Rietbergen erkende daarop dat aantijgingen aan zijn adres juist zijn en hij stapte op. Hij had relaties van 'seksuele aard' gehad met vrouwen die betrokken waren bij The Voice.

RTL en ITV deden eerder een oproep aan slachtoffers en getuigen om zich te melden. "Het heeft voor ons prioriteit dat iedereen die zich wil melden en uitspreken over incidenten dat in alle vrijheid kan en mag doen", meldde een woordvoerder van RTL dinsdag. "We willen iedereen die het slachtoffer is geworden - of getuige is geweest - van ongepast gedrag rond The voice of Holland, aanmoedigen om contact op te nemen met onze externe onderzoekers, die op vertrouwelijke basis met hen zullen spreken", liet ITV een dag daarvoor weten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Deelnemers The voice of Holland moesten 'zwijgcontract' tekenen'

Nienke, die in 2018 meedeed aan The Voice, deed eerder haar verhaal over haar ervaringen met Jeroen bij talkshow Beau. Inmiddels heeft zij via haar advocaat, Sébas Diekstra, contact opgenomen met de zedenpolitie. Sébas vertelt in een statement aan RTL Boulevard dat zijn cliënte lang heeft getwijfeld over het doen van aangifte. "Vooral omdat zij de schuld bij zichzelf heeft gelegd. Door alle ontwikkelingen ziet zij dat nu anders en durft zij eindelijk deze stap te zetten. Hoewel cliënte zich nog altijd verplicht voelt om toe te lichten wat er precies allemaal zou zijn gebeurd en waarom zij daar zolang in mee is gegaan, heeft zij toch besloten om niet het risico te lopen een strafrechtelijke onderzoek te schaden. Mede hierom zal zij voorlopig niet meer inhoudelijk op de kwestie ingaan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Anouk verwijdert digitale sporen van Ali B

Woensdag werd duidelijk dat er inmiddels ook twee aangiftes liggen tegen Ali B voor zedenfeiten. De rapper en coach van het tv-programma 'betwist volledig dat hij enig strafbaar feit heeft gepleegd', aldus zijn advocaat. Vooralsnog hebben de aantijgingen geen invloed op zijn relatie met zijn vrouw Breghje: 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!