Ali B Beeld © ANP

Eén van de aangiftes tegen Ali B is vanwege verkrachting

20 januari 2022 16:20

Een van de aangiftes tegen rapper en 'The Voice of Holland'-coach Ali B (40) is vanwege verkrachting. Dat zegt de aangeefster, die anoniem in beeld is gebracht, in het programma 'BOOS'. De aflevering waarin seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij het RTL-programma aan bod komt, kwam donderdagmiddag online.

''Om in je eentje tegen iemand die zo veel geld heeft, zo veel macht heeft, aangifte te gaan doen, dat is een heel grote stap"

Na maandenlang onderzoek komen Tim Hofman en zijn team van BOOS vandaag met hun bevindingen over seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik bij The voice of Holland. Eén van de coaches die ter sprake komt is Ali B. De vermeende slachtoffers vertellen, al dan niet anoniem, over hun ervaringen met deze coach. "Ik ga vandaag aangifte doen tegen Ali B", zegt de aangeefster in de aflevering. "Verkrachting", vult ze aan, wanneer presentator Tim Hofman haar vraagt waar ze aangifte van doet.

De vrouw vertelt dat het al 'zo lang geleden is' dat het is gebeurd en dat ze lang heeft nagedacht om aangifte te doen. De vrouw vertelt dat ze wist dat er meer vrouwen slachtoffer waren, omdat Ali B dat haar verteld zou hebben. "Maar ik heb ze nooit gevonden. En om in je eentje tegen iemand die zo veel geld heeft, zo veel macht heeft, aangifte te gaan doen en verder eigenlijk geen bewijs te hebben van wat er is gebeurd, dat is een heel grote stap." Het OM heeft zich verdiept in haar verhaal en de vrouw na een gesprek geadviseerd om aangifte te doen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

John van den Heuvel over tweede aangifte Ali B: 'Staat los van The Voice'

Ali B ontkent alle aantijgingen en zegt volledig mee te werken aan het onderzoek. "Dit is kwaadsprekerij zonder dat mij duidelijk is waartegen ik mij moet verdedigen", zegt hij in een reactie tegen het programma BOOS.

 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

OM roept slachtoffers The Voice op zich te melden

Dinsdag kwam er een tweede aangifte binnen tegen de rapper Ali B. De eerste is vermoedelijk gedaan door een oud-kandidaat van het programma. Voordat de tweede aangifte binnenkwam heeft RTL de samenwerking met de rapper voorlopig stopgezet. John van den Heuvel liet gister in de uitzending van RTL Boulevard weten dat de tweede aangifte van Ali B los staat van The Voice

John van den Heuvel over tweede aangifte Ali B: 'Staat los van The Voice'

05:25

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!