Johnny de Mol Beeld © ANP

Johnny reageert niet op uitzending BOOS: 'Gaat vandaag niet over mij'

20 januari 2022 20:37

Nadat vandaag door de aflevering van 'BOOS' een beerput is opengetrokken rondom de aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag in 'The Voice', kunnen de Nederlandse praatprogramma's er vanavond - wederom - niet omheen. Zo ook in de talkshow 'HLF8' van Johnny de Mol (43), zoon van 'The Voice'-bedenker John de Mol (66), die zelf in 'BOOS' uitvoerig aan de tand gevoeld werd. Johnny geeft in zijn programma aan niet te willen reageren op deze uitzending.

''Misschien dat ik er op een later moment wat over wil zeggen''

Dat Johnny emotioneel betrokken is bij de vele aantijgingen is inmiddels duidelijk. Niet alleen is zijn vader bedenker van het zangprogramma, ook de ex-partner van Johnny's tante Linda de Mol Jeroen Rietbergen - tot afgelopen week bandleider bij The Voice -  heeft bekend dat hij schuldig is aan seksueel grensoverschrijdend gedrag tijdens het programma. Johnny heeft zich in de HLF8-uitzending van afgelopen maandag al uitgesproken over de aantijgingen en noemde zijn zwager toen een 'ongelooflijke klootzak'.

Vandaag kwam de langverwachte BOOS-aflevering online. Johnny geeft in zijn eigen programma aan niets te willen zeggen over zijn bevindingen na het zien van de uitzending, nadat hem om zijn mening is gevraagd aan tafel. ''Ik denk dat ik de afgelopen daar al best wel over heb verteld. Het gaat vanavond zeker niet over mij'', stelt Johnny. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

OM roept slachtoffers The Voice op zich te melden

''Misschien dat ik op een later moment daar wat over wil zeggen, maar ik denk dat we het even moeten houden bij de slachtoffers en bij de uitzending van BOOS'', voegt hij toe. 

Aan het einde van de uitzending laat Johnny nog weten dat hij zijn vader 'heel eerlijk' vond in de aflevering van BOOS. "Hij heeft niets te verbergen, en dat vond ik er heel sterk aan", vertelt hij. "Dan kun je zeggen dat er een nuanceverschil is of dat hij harder op had moeten treden (...) De meningen zullen hierover verdeel zijn. Het is een heel emotioneel ding, wat we vanavond weer gemerkt hebben. Ik heb het al eerder gezegd deze week: ik ben ook niet objectief. Maar ik vond hem sterk en heb niet het idee dat hij iets had te verbergen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

The Voice-kandidate Nienke 'kotsmisselijk' door uitzending BOOS

De uitzending van BOOS begint met aantijgingen tegen de ex-zwager van Johnny, Jeroen Rietbergen. De redactie van het programma krijgt flink wat meldingen over de bandleider en verschillende slachtoffers doen hun schrijnende verhaal. Ook bij ons aan desk ging het daarover.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!