Ali B Beeld © ANP

Ali B reageert op aflevering BOOS: 'Geen seksuele relatie gehad met kandidaten'

20 januari 2022 19:49

De aflevering van 'BOOS' over de misstanden bij 'The voice of Holland' toonde hoe meerdere vrouwen Ali B (40) beschuldigden van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Er is aangifte van verkrachting tegen de rapper gedaan en er ligt nog een tweede aangifte. Ali reageert nu zelf op de uitzending van 'BOOS' via Instagram.

"Nooit maakte ik mij schuldig aan machtsmisbruik laat staan aan enig strafbaar feit"

'De verhalen van deelnemers over wat zij hebben ervaren vind ik heftig en schokkend. Ook mij was dit niet bekend', aldus Ali. De rapper houdt vol dat hij zich 'nooit schuldig' heeft gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice. 'Nooit heb ik enige seksuele relatie met een kandidaat gehad of gezocht. Toch word ik hiervan verdacht gemaakt', gaat hij verder.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Afleveringen The Voice en docu Ali B van Videoland verwijderd

Ali geeft toe 'de afgelopen tien jaar' affaires te hebben gehad. 'Maar nooit maakte ik mij schuldig aan machtsmisbruik laat staan aan enig strafbaar feit. Er liggen nu twee anonieme aangiftes die met veel spektakel als nieuws worden gebracht. Dat is onterecht. Dit neigt naar een trial by media.' De rapper stelt zich niet 'publiekelijk' te kunnen verweren en is stellig dat het OM de aangiftes zal seponeren. 'Ik heb mij namelijk niet schuldig gemaakt aan wat mij in de aangiftes wordt verweten. Er is daar ook geen enkele aanwijzing voor.'

Volgens John van den Heuvel overwegen nog meer vrouwen om aangifte te doen:

'Meer slachtoffers Ali B staan op het punt met de politie te praten'

11:42

Lees hier alle aantijgingen jegens Ali B

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!