The voice of Holland Beeld © RTL

Nieuwe melding over The Voice binnengekomen bij politie

20 januari 2022 21:03

Er is een nieuwe melding binnengekomen bij de politie over 'The voice of Holland'. Dat laat een woordvoerder weten aan RTL Boulevard. Eerder werd al bekend dat er twee aangiften zijn gedaan tegen Ali B (40) en dat ex-kandidaat Nienke Wijnhoven (23) begin komende week aangifte zal doen tegen bandleider Jeroen Rietbergen (50). Over welk persoon de nieuwe melding gaat, kan de politie niet zeggen.

"De zaken worden onderzocht door gespecialiseerde rechercheurs en officieren van justitie. Dat gaat allemaal heel zorgvuldig"

Uit de nieuwe melding die bij de politie is gedaan zou een nieuwe aangifte kunnen komen, zo legt een woordvoerder uit aan deze site. De melder gaf aan bij de politie dat ze in gesprek wil over The voice of Holland. De politie heeft nog niet uitgebreid met deze melder gesproken, maar gaat dit wel doen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

15 mensen meldden zich met klachten over regisseur The Voice

Met de andere melder, ex-kandidaat Nienke Wijnhoven (23), is begin volgende week al een afspraak om aangifte te doen tegen Jeroen Rietbergen (50). Woensdag bleek uit een statement van advocaat Sébas Diekstra, die Nienke bijstaat, dat ze lang heeft getwijfeld over het doen van aangifte. "Vooral omdat zij de schuld bij zichzelf heeft gelegd. Door alle ontwikkelingen ziet zij dat nu anders en durft zij eindelijk deze stap te zetten", reageerde de advocaat in een statement.

In veel gevallen krijgen melders het advies om na te denken of ze aangifte willen doen. De zogenaamde bedenktijd. Die is maximaal twee weken, maar het aantal dagen kan per persoon verschillen. De aangiften en de meldingen kwamen binnen bij de politie voor de veelbesproken uitzending van BOOS. Het is niet duidelijk of mogelijke nieuwe slachtoffers zich na de aflevering van donderdagmiddag hebben gemeld.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

The Voice-kandidate Nienke 'kotsmisselijk' door uitzending BOOS

Het politie riep slachtoffers donderdagmiddag samen met het Openbaar Ministerie op om aangifte te doen als ze slachtoffer zijn van een strafbaar feit. "En we roepen ook getuigen van strafbare feiten op om zich te melden", liet een woordvoerder weten. "Het belang van slachtoffers staat voorop. De zaken worden onderzocht door gespecialiseerde rechercheurs en officieren van justitie. Dat gaat allemaal heel zorgvuldig."

Tegen The Voice-coach Ali B is één aangifte gedaan wegens verkrachting en één wegens een ander zedenfeit. Uit onderzoek moet blijken of er een relatie ligt met betrekking tot de talentenjacht. Ook tegen Marco Borsato is aangifte gedaan, maar die staat los van het programma The Voice. Zowel Ali B, Marco als Jeroen ontkennen zich schuldig te hebben gemaakt aan strafbare feiten. Volgens misdaadverslaggever John van den Heuvel overwegen meer vrouwen om aangifte te doen.

'Meer slachtoffers Ali B staan op het punt met de politie te praten'

11:42
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lees terug: aantijgingen tegen Ali B, Rietbergen en Borsato in BOOS

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!