Ali B Beeld © ANP

Advocaat Ali B: 'Hij was absoluut geschokt'

20 januari 2022 23:15

De aanklachten en beschuldigingen aan het adres van Ali B (40) zijn niet mals. Er is aangifte tegen de rapper gedaan vanwege verkrachting. In de aflevering van 'BOOS' doet een oud-deelneemster van 'The Voice' haar verhaal. Ook andere vermeende slachtoffers vertellen anoniem over hun ervaringen met de coach. De advocaat van Ali B, Bart Swier, reageert hierop in de talkshow 'BEAU'.

''Ali zegt: dit is niet zo gebeurd''

''Ik ga er vanuit dat hij het heeft gezien'', reageert de advocaat op de vraag of Ali B de uitzending van BOOS heeft gezien. ''Ali was absoluut geschokt over wat hij heeft gezien. Geschokt over alle verhalen. Over de verhalen die niet over hem gingen, maar ook over de verhalen die wel over hem gingen'', vervolgt advocaat Bart. Over de beschuldigingen zegt Bart het volgende: ''Ali herkent zich niet in dit hele beeld'' en ''Ali zegt: dit is niet zo gebeurd.'' 

Advocaat Ali B: 'Hij herkent zich niet in het hele beeld'

02:11
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ali B reageert op aflevering BOOS: 'Geen seksuele relatie gehad met kandidaten'

Ook geeft de advocaat aan dat Ali B wél heeft toegegeven seks te hebben gehad met het vermeende slachtoffer, maar dat dit wel met volledige instemming zou zijn geweest. ''Dit is geen strafbaar feit'', zegt de advocaat stellig. Bart is er ook van overtuigd dat ''de eerste aangifte zal worden geseponeerd'', vertelt hij. Ook geeft de advocaat aan dat er momenteel geen onderzoek loopt naar de aangifte. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vermeende slachtoffers Ali B doen hun verhaal: 'Hij stak zijn hand in mijn broek'

Ali B is inmiddels al bijna 20 jaar een vaste rots in de Nederlandse showbizz totdat deze week, door alle beschuldigingen, die status snel begint af te brokkelen. En dat terwijl het grote publiek hem, met z'n vlotte tong, in 2004 in rap tempo leert kennen als een echte 'knuffel-Marokkaan'. Als het aan Rob Goossens ligt is die tijd nu voorbij.

Rob Goossens schrijft Ali B af: 'Ali is klaar'

03:22

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!