Advocaat Gerard Spong: 'Ontucht met minderjarige kan celstraf opleveren'

20 januari 2022 21:10

Als bewezen kan worden dat Marco Borsato (55) verscheidene minderjarige kandidaten van 'The Voice Kids' heeft betast, kan de zanger zomaar een gevangenisstraf krijgen. Advocaat Gerard Spong (75) noemde de aantijgingen richting Marco in de uitzending van 'BOOS ': "buitengewoon ernstig".

''Op ontucht met een minderjarige staat maximaal zes jaar gevangenisstraf''

"Op ontucht met een minderjarige staat maximaal zes jaar gevangenisstraf. Daar kan je zo in voorlopig hechtenis voor worden gesteld", zei Gerard, die nog meer strafbare feiten had langs horen komen. Naast ontucht met een minderjarig kind waren dat ook aanranding en in het geval van Ali B ook verkrachting.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

The Voice-kandidate Nienke 'kotsmisselijk' door uitzending BOOS

"Voor mij is het ook een heftige aflevering geweest, maar wel dagelijkse kost", zo schetste Spong. "De politie registreert per jaar 9000 zedenmisdrijven, waarvan 2400 aanrandingen en 1900 verkrachtingen. Dat zijn vijf verkrachtingen per dag en dat zijn alleen nog maar de geregistreerde."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

OM roept slachtoffers The Voice op zich te melden

Marco Borsato zou tijdens zijn functie als coach bij The Voice of Holland en The Voice Kids verscheidene kandidates en medewerkers hebben betast, zo bleek uit de uitzending van BOOS. Drie van hen waren voormalige deelneemsters van The Voice Kids.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Deelnemers The voice of Holland moesten 'zwijgcontract' tekenen'

De naam van Marco Borsato zingt al langer rond in de media in combinatie met verhalen over seksueel grensoverschrijdend gedrag. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!