Sergio Over De Grens Beeld © VTM/Sergio Over De Grens

Sergio Over De Grens met Marco Borsato uit programmering gehaald

20 januari 2022 23:20

De Belgische tv-zender VTM schrapt de aflevering van het programma 'Sergio Over De Grens', waarin Marco Borsato (55) te gast is. Dat heeft de zender bevestigd aan persbureau Belga na berichtgeving van de site 'HLN'. De uitzending met de zanger zou aanstaande dinsdag te zien zijn. VTM schrapt de uitzending vanwege de beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag aan het adres van de zanger.

"Als familiezender vinden we het belangrijk om de sereniteit in dit complexe verhaal op te zoeken"

"We begrijpen dat de recente berichtgeving rond Marco Borsato heel wat ophef veroorzaakt", meldt VTM in een reactie. "Het is op dit moment aan het gerecht in Nederland om zich te buigen over de schuldvraag. Als familiezender vinden we het belangrijk om de sereniteit in dit complexe verhaal op te zoeken. Daarom kiezen we ervoor om de aflevering van Sergio Over De Grens waarin Marco Borsato te zien is volgende week niet uit te zenden. De aflevering zal op dinsdag 25 januari vervangen worden door de uitzending met Axel Daeseleire."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

John de Mol: 'Als verhalen kloppen, heb ik me vergist in Marco Borsato'

Marco Borsato zou tijdens zijn functie als coach bij The voice of Holland en The Voice Kids verscheidene kandidates en medewerkers hebben betast, zo bleek uit de uitzending van het programma BOOS dat donderdag op YouTube verscheen. Drie van hen waren voormalige deelneemsters van The Voice Kids.

'Buitengewoon verstandig dat Marco Borsato zwijgt'

02:50
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dit zijn de aantijgingen in BOOS tegen Ali B, Marco Borsato en Jeroen Rietbergen

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!