Waylon Beeld © ANP

Waylon 'stil en verdrietig' na onthullingen over The Voice

21 januari 2022 00:23

Waylon (41) was 'stil en verdrietig' na het kijken van de uitzending van 'BOOS' over de onthullingen over grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van 'The voice of Holland'. Op Instagram schrijft de coach van het programma dat hij het moeilijk vindt er wat over te zeggen, omdat hij ook boos en verbijsterd is over wat hij allemaal gehoord heeft.

"Ik was stil en verdrietig na het kijken"

Waylon begint zijn uitgebreide post op Instagram met het benoemen van zijn droom: coach zijn bij The Voice of Holland. Daar wilde hij het beste uithalen en zijn talenten de kans geven om hun droom te kunnen 'aanraken', een woord waar hij nu moeite mee zegt te hebben. "Wat heeft dat laatste woord toch een totaal andere betekenis gekregen na de uitzending van BOOS van Tim Hofman. Ik was stil en verdrietig na het kijken."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Waylon heeft 'niks te maken' met misstanden The Voice

De zanger, die zelf sinds 2016 als coach in de draaiende stoelen van TVOH zit, geeft aan het moeilijk te vinden om iets over de onthulling van Tim Hofman te zeggen, 'omdat het grootste gevoel wat steeds blijft, de titel van zijn programma is, gevolgd door verbijstering.'

Waylon zegt ook 'grenzeloos respect' te hebben voor Tim omdat hij de slachtoffers hun verhaal heeft laten doen en ze serieus heeft genomen. Ook hoopt hij vooral dat mensen uiteindelijk iets leren van deze situatie en 'dat wij mannen sterk genoeg zijn om in de toekomst ons eigen vanzelfsprekend seksistische gedrag ten aanzien van vrouwen beter gaan leren herkennen en op een meer respectvolle manier omgaan met het andere geslacht. Daar ben ik Tim dankbaar voor.'

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Nieuwe melding over The Voice binnengekomen bij politie

In de uitzending van BOOS kwamen verscheidene vrouwen aan het woord die vertelden over seksueel grensoverschrijdende gedragingen van onder anderen Ali B, Marco Borsato en Jeroen Rietbergen. In de uitzending zat ook een uitgebreide reactie van John de Mol, tot en met 2019 eindverantwoordelijk voor The Voice.

'Meer slachtoffers Ali B staan op het punt met de politie te praten'

11:42

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!