Beeld © ANP

John van den Heuvel vindt BOOS-aflevering 'ontluisterend'

21 januari 2022 07:10

John van den Heuvel (59) heeft zich in 'De Telegraaf' duidelijk uitgesproken over de uitzending van 'BOOS', waarin schokkende onthullingen werden gedaan over het reilen en zeilen bij het programma 'The voice of Holland'. Volgens de misdaadverslaggever is de situatie 'verontrustend' en vraagt hij zich af 'hoe de producent van 'The Voice' zo lang ziende blind kon zijn?'

"De schaal waarop het seksueel overschrijdend gedrag plaatsvond, is ongekend. De lange duur van de gedragingen, die zich uitstrekken over jaren, is zeer verontrustend", aldus John. BOOS zegt over tientallen belastende verklaringen te beschikken over Jeroen Rietbergen, Ali B, Marco Borsato en een regisseur. Een deel van de verklaringen werd donderdag geanonimiseerd uitgezonden.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Uitgeverij legt verkoop boek Ali B stil na beschuldigingen

De nu bekend geworden feiten 'schreeuwen' om nader onderzoek, vindt John. Allereerst vindt hij dat het waarheidsgehalte van de verklaringen bij BOOS moet worden onderzocht, door middel van verhoren van de betrokken vrouwen en getuigen. Ook stelt hij dat leidinggevenden aan de tand gevoeld moeten worden.

De misdaadverslaggever vindt bovendien dat advocatenkantoor Van Doorne, dat door producent ITV werd gevraagd onderzoek te doen naar de situatie rondom The Voice of Holland, de zaak moet overdragen aan de politie en het Openbaar Ministerie. "Zeker nu overduidelijk sprake lijkt van mogelijk strafbaar gedrag als aanranding en verkrachting mag dat onderzoek niet worden overgelaten aan een advocatenkantoor, dat door de producent van The Voice, ITV, wordt betaald."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Advocaat Ali B: 'Hij was absoluut geschokt'

John herhaalt dat vrouwen die zich slachtoffer voelen zich kunnen melden bij politie en OM. Dat geldt ook voor mensen die mogelijk getuige zijn geweest van strafbare feiten. "Dat is de juiste weg. Bij politie en OM hoort die informatie thuis", besluit Van den Heuvel.