De politie bij een eerdere inval bij een clubhuis van motorclub Caloh Wagoh in Amersfoort. Beeld © ANP

Levenslang dreigt voor leden Caloh Wagoh

21 januari 2022 07:43

Op dag 4 van het requisitoir van het Openbaar Ministerie horen de 21 verdachten in strafzaak Eris vandaag rond het middaguur hun strafeisen.

In de afgelopen twee weken heeft het OM over drie dagen uiteengezet wat haar visie is op de vermeende 18 delicten die de leden van motorclub Caloh Wagoh in de ogen van justitie hebben gepleegd. Het gaat om vijf moorden en een aantal uitlokkingen en voorbereidingen van liquidaties.

Volgens het OM kan aan de hand van de verklaringen van kroongetuige Tony de G., onderlinge chats en filmpjes van die chats die hoofdverdachte Delano ‘Keylow’ R. met een andere telefoon heeft gemaakt, bewezen worden dat deze verdachten schuldig zijn aan de delicten. Het OM noemde R. vorige week ‘de roverhoofdman’.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Rechtbank houdt Caloh Wagoh belastende PGP-berichten voor

Tijdens de inhoudelijke behandeling hebben de verdachten gezwegen of ontkend. Vanaf dinsdag zullen gedurende vier weken alle advocaten aan het woord komen. Op 24 en 25 februari is het laatste woord aan de verdachten.

De rechtbank doet naar verwachting in juli uitspraak. De kans is groot dan een aantal verdachten (levens)lange straffen krijgt.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!