Beeld © ANP

Amerikaanse zanger Meat Loaf overleden op 74-jarige leeftijd

21 januari 2022 09:06

De Amerikaanse zanger Meat Loaf is op 74-jarige leeftijd overleden. De zanger, geboren als Marvin Lee Aday, overleed donderdagavond in het bijzijn van zijn vrouw Deborah, zo heeft zijn manager bekendgemaakt aan 'Deadline'. De doodsoorzaak is niet bekend.

"We weten hoeveel hij voor veel van jullie betekent"

"We weten hoeveel hij voor veel van jullie betekent en we waarderen alle liefde en steun die we tijdens het rouwen om zo'n inspirerende artiest en mooie man zullen krijgen", laat de familie weten in een verklaring. "Van zijn hart aan jullie zielen: stop nooit met rocken."

De zanger is vooral bekend van zijn album 'Bat Out of Hell' (1977), geproduceerd door de vorig jaar overleden Jim Steinman. De plaat waar hits als 'Paradise by the Dashboard Light' en 'You Took the Words Right Out of My Mouth' op staan is een van de bestverkochte albums ooit. Later had Meat Loaf, die eigenlijk Michael Lee Aday heet, nog hits met nummers als 'I'd Do Anything for Love (But I Won't Do That)' en 'I'd Lie for You (And That's the Truth)'.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Meat Loaf haat zijn grootste hit

Meat Loaf werd aanvankelijk bekend als acteur. Zo was hij te zien in The Rocky Horror Picture Show (1975). Ook had hij rollen in films als Fight Club en Wayne's World.

De zanger kampte de laatste jaren met gezondheidsproblemen. Zo werd hij meerdere malen onwel op het podium. In 2016 was Meat Loaf voor het laatst op tournee. Zijn laatste album 'Braver Than We Are' kwam in datzelfde jaar uit.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!