Beeld © ANP

Britt Dekker fileert Ali B: 'Ziek in zijn hoofd, misbaksel'

21 januari 2022 11:32

Britt Dekker (29) heeft geen goed woord meer over voor haar oud-collega Ali B (40). In de uitzending van het onlineprogramma 'BOOS' kwam naar voren dat een oud-kandidate van 'The Voice' aangifte van verkrachting heeft gedaan tegen Ali B. Verder deden nog veel andere vrouwen hun verhaal over het seksueel grensoverschrijdende gedrag van de coach.

"Ik ben echt helemaal overdonderd"

"Ik ben totaal in shock", vertelt Britt in VI Vandaag. "We wisten dat het erg zou worden, maar ik wist niet dat het zó smerig zou worden van die Ali B. Ik ben echt helemaal overdonderd. Alles heeft mij geraakt, maar bij Ali B vond ik het wel heel ranzig. Echt een misbaksel."

Vorig jaar hebben Ali en Britt nog samengewerkt aan We Want More op SBS6. "Ik heb daar met hem gewerkt en ik moet zeggen dat ik hem altijd al een beetje heftig vond, omdat hij zichzelf heel tof vond."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Advocaat Ali B: 'Hij was absoluut geschokt'

Toch heeft Britt nooit iets meegekregen van het ongepaste gedrag van Ali. "Voor de rest heb ik nooit grensoverschrijdend gedrag met hem meegemaakt, maar omdat ik hem ken en weet hoe heftig hij is, vind ik het nóg erger voor de meisjes die dit hebben meegemaakt, want wat moet je je slecht voelen erna." Wel kan Britt zich voorstellen dat Ali zich grensoverschrijdend heeft gedragen. "Hij liep altijd wel als een soort van: ik ben de koning. Als je dan een kandidaat bent… Ik ben zelf ooit als kandidaat bij de televisie gekomen en je kijkt letterlijk tegen iedereen op."

Ze snapt dan ook dat vrouwen zich 'een loser' voelen nadat ze door Ali 'in de taxi naar huis worden gestuurd'. "Dan begrijp ik dat je daar helemaal kapot van bent." Al met al vindt Britt dat Ali gestraft moet worden. "Hij is ziek in zijn hoofd."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Uitgeverij legt verkoop boek Ali B stil na beschuldigingen

'Meer slachtoffers Ali B staan op het punt met de politie te praten'

11:42

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!