Beeld © ANP

Radiozenders draaien Marco Borsato en Ali B niet meer

21 januari 2022 11:27

De radiozenders van de publieke omroep draaien geen muziek meer van Ali B (40) en Marco Borsato (54), naar aanleiding van de 'BOOS'-aflevering waarin verscheidene vrouwen melding doen van seksueel grensoverschrijdend gedrag door onder anderen Marco en Ali. Dat meldt de NPO vrijdag. Ook de radiozenders van Talpa Network draaien geen muziek van Ali en Marco meer, evenals Qmusic.

Het gaat onder meer om de zenders NPO Radio 1 en NPO Radio 2. De zenders FunX en NPO 3FM draaiden de muziek van Borsato en Ali B al niet. Een woordvoerder van Talpa Network laat het volgende weten: "De muziek van Marco Borsato en Ali B staat op dit moment niet op de playlist van één van onze radiozenders. Door de gevoelens in de samenleving en onder onze programmamakers hebben wij besloten in afwachting van het onderzoek, de komende periode muziek van Marco Borsato en Ali B niet in te plannen. Uiteraard keuren we seksueel grensoverschrijdend gedrag te allen tijde af."

Een woordvoerder van Qmusic zegt dit: "Het moet ontzettend pijnlijk zijn voor de dappere slachtoffers om op dit moment muziek te horen van Marco Borsato en Ali B. Daarom draaien wij de muziek van Ali B en Marco Borsato op dit moment uiteraard niet."

Ook is net duidelijk geworden dat het wassen beelden van Marco Borsato uit Madame Tussauds wordt verwijderd.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Vermeende slachtoffers Ali B doen hun verhaal: 'Hij stak zijn hand in mijn broek'

In de aflevering van BOOS zegt een oud-kandidate van The Voice aangifte gedaan te hebben tegen Ali B vanwege verkrachting. Dinsdag werd er opnieuw aangifte gedaan tegen de rapper wegens een zedendelict. Mogelijk staat die zaak los van The voice of Holland. In BOOS vertelde een kandidate dat ze seks had met Ali en hem vroeg of hij dat vaker deed. Daarop zou hij gezegd hebben vaker seks te hebben met deelnemers, maar dat niemand dat zou geloven.

Niet alleen Ali maakte zich volgens de vrouwen die zich meldden bij BOOS schuldig aan grensoverschrijdend gedrag. Drie jonge vrouwen vertelden dat zij 'overwegend in werksferen langdurig en ongewenst betast' zijn door Marco Borsato. Ook meldden zich drie voormalig kandidaten van The Voice Kids. Daarnaast kwamen er meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag van bandleider Jeroen Rietbergen en een regisseur.

In de video hieronder worden de beschuldigingen aan het adres van Ali en Marco besproken.

'Meer slachtoffers Ali B staan op het punt met de politie te praten'

11:42

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!