Jennifer Ewbank in 'The voice of Holland' Beeld © ANP

Jennifer Ewbank onthult ongepaste voorvallen bij TVOH: 'Blijkbaar werd zijn gedrag goedgekeurd'

21 januari 2022 14:42

De aantijgingen jegens Ali B (40), Marco Borsato (55), Jeroen Rietbergen (50) en de regisseur van 'The voice of Holland' zijn heftig binnengekomen bij oud-deelneemster Jennifer Ewbank (34). De zangeres deelt haar eigen ervaringen op Instagram.

"Nu blijkt dat het om structureel handelen gaat en niet om enkel een incident"

Jennifer begint haar Instagram-bericht met een steunbetuiging aan de The Voice-kandidaten en -medewerkers die het slachtoffer zijn geworden van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De zangeres is erg geschrokken van de BOOS-aflevering, maar had 'direct het juiste vermoeden over welke persoon het zou moeten of kunnen gaan'. Daarna vertelt Jennifer dat ze zelf in twee situaties heeft gezeten waarbij er 'onjuist gehandeld is richting mij als vrouw tijdens mijn deelname'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ministers reageren 'zeer gechoqueerd' op nieuws The Voice

'Ik heb de desbetreffende persoon daar toen beide keren op aangesproken en het heeft mij niet verder achtervolgd', gaat Jennifer verder in haar post. 'Wel vond dit plaats in bijzijn van anderen op de werkvloer, waarbij ik het ontzettend kwalijk vind hoe er door de omgeving op werd gereageerd door erom te lachen. Blijkbaar werd zijn gedrag goedgekeurd.' De zangeres laat weten deze voorvallen te hebben voorgelegd aan 'mensen in mijn directe omgeving', maar dat ze het destijds 'niet voldoende' vond om er een melding van te maken. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

BOOS-aflevering over The Voice al meer dan 7 miljoen keer bekeken

Juist daarom wil Jennifer het nu naar buiten brengen. 'Hoe schandalig en onbegrijpelijk dat dit kennelijk al ruim elf jaar teruggaat! Nu blijkt dat het om structureel handelen gaat en niet om enkel een incident, kan ik alleen maar walgen van wat zich hier heeft afgespeeld en voel ik dat ik dat niet mag verzwijgen en moet opstaan binnen deze situatie.' Om wie het gaat, vertelt Jennifer er niet bij. In 2010 deed Jennifer mee aan The voice of Holland, ze wist het tot de halve finale te schoppen. 

Jennifer is bij lange na niet de enige die zich na de aflevering van BOOS heeft uitgesproken. Ook zangeres Do deed haar verhaal:

Do spreekt zich uit over misstanden TVOH: 'Dit moet veranderen'

00:51

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!