Louie Anderson Beeld © ANP

Komiek en acteur Louie Anderson op 68-jarige leeftijd overleden

21 januari 2022 16:53

De Amerikaanse komiek en acteur Louie Anderson is overleden. Hij stierf vrijdag op 68-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker, heeft zijn agent bekendgemaakt aan 'Variety'.

Louie brak in 1984 door als comedian toen hij verscheen in The Tonight Show met Johnny Carson. Daarna verscheen hij regelmatig op tv en acteerde hij in films als Ferris Bueller’s Day Off uit 1986 en Coming to America uit 1988.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tracy Morgan speelt in vervolg Coming To America

In 1995 maakte hij de animatieserie Life With Louie, in Nederland beter bekend als Leven met Louie. De show was gebaseerd op zijn eigen leven en vertelde over een fictieve versie van zichzelf op 8-jarige leeftijd. De serie liep drie jaar en won twee Emmy's. In Nederland zond FOX Kids het programma uit.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Kees: 'Ik heb de Emmy van Peter R. in bruikleen gekregen'

De acteur had eind jaren negentig kortstondig een eigen sitcom op CBS, maar deze werd al na zes afleveringen gecanceld. Ook was hij presentator van het populaire Amerikaanse programma Family Feud. In 2016 kreeg hij veel lof voor zijn rol in de FX-komedieserie Baskets, waarvoor hij eveneens een Emmy kreeg. Vorig jaar was hij ook te zien in de film Coming to America 2.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!