'Helemaal geen kandidatenbegeleiding bij TVOH aanwezig'

21 januari 2022 16:49

Bij het talentenprogramma 'The voice of Holland' was geen officiële kandidatenbegeleiding. Dat stellen diverse betrokkenen rond het programma aan het 'AD'. Deze claim staat haaks op de claim van John de Mol (66), die in de uitzending van 'BOOS' zei dat de kandidaten wel goed begeleid werden.

"Ik heb ze nog nooit gezien"

De Mol stelde dat kandidaten intensief werden begeleid en ook terecht konden bij begeleiders als hen iets dwars zat. De Mol claimde dat er bij opnames vier mensen rond zouden lopen voor de kandidaten. "Ik heb ze nog nooit gezien", stelt een oud-medewerker tegen AD. "Als hij doelt op redacteuren - dat was mijn functie bij The Voice Kids en bij The voice of Holland - dan had ik graag geweten dat mijn functietitel ‘kandidatenbegeleider’ was en niet redacteur. Want dan hadden we alle andere redactietaken kunnen laten vallen en ons volledig op de kandidaten kunnen focussen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

John de Mol na kritiek: 'Wilde schuld niet bij vrouwen neerleggen'

Het feit dat er geen begeleiders zouden zijn geweest, wordt bevestigd aan AD door een oud-kandidaat en Dennis Erhardt, een manager van diverse kandidaten die mee hebben gedaan aan The Voice. "Die kandidatenbegeleiders waar John de Mol het over heeft? Dat is onzin, die zijn er niet, dat zijn gewoon de redacteuren", aldus Erhardt. "Die hebben ontzettend veel op hun bordje, moeten alles regelen, van kleding tot muziek, alles. Ze zijn hartstikke lief, maar bij hen kun je onmogelijk als kandidaat je hart uitstorten. Ze hebben het veel te druk."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ook Tess Milne doet boekje open over John de Mol: 'Jarenlang op zwarte lijst'

AD-journaliste Angela de Jong heeft vol afschuw gekeken naar BOOS, niet alleen vanwege de aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag maar ook vanwege de uitspraken van John de Mol.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!