Victor Reinier (rechts) als Vledder in Baantjer.

Onvoltooid nieuw verhaal Baantjer gevonden, fans kiezen einde

21 januari 2022 17:29

Vrienden van Appie Baantjer, de oorspronkelijke schrijver van de boekenreeks over rechercheur De Cock, hebben een onvoltooid nieuw verhaal van zijn hand gevonden. De schrijver werkte vermoedelijk aan deze tekst toen hij in 2010 overleed. Het manuscript heet 'De Cock en de Moord als Verlossing' en telt pakweg 8000 woorden, heeft Peter Römer (69), die de reeks van 'Baantjer' heeft overgenomen, vrijdag gemeld in een gesprek op NPO Radio 1.

Het onvoltooide verhaal wordt verspreid bij het negentigste deel in de langlopende reeks, dat 25 januari verschijnt. Fans mogen vervolgens in maximaal 3750 woorden het laatste verhaal van Appie Baantjer afmaken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Peter Römer sluit tv-vervolg voor Baantjer niet uit

Het is voor het eerst in ruim tien jaar dat er nieuw materiaal van de overleden schrijver verschijnt. Volgens Peter leek het erop dat Baantjer met zijn 71e boek de serie wilde afsluiten. Rechercheur De Cock maakt zich na veertig dienstjaren op voor zijn pensioen.

Het nieuwe boek dat hij heeft geschreven, De Cock en de Moord op Stand, speelt zich af in het Paleis op de Dam. De serie, die inmiddels dus negentig delen beslaat, kreeg onlangs een vermelding in het Guinness Book of World Records als de langstlopende detectivereeks met dezelfde hoofdpersoon ter wereld. Baantjer schreef het eerste boek over De Cock, Een strop voor Bobby, in 1964.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wespenaanval wordt Baantjer-regisseur Hans Scheepmaker fataal

Er zijn meer dan 7 miljoen exemplaren van de boeken verkocht. Behalve in de romans werd De Cock de afgelopen decennia ook vereeuwigd in een succesvolle serie, een bioscoopfilm en diverse toneelstukken.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!