Extra beveiliging tijdens het Marengo-proces. Beeld © ANP

Aartsrivaal van Ridouan Taghi vermoord in Spanje

21 januari 2022 21:58

De aartsrivaal van Nederlands meest beruchte crimineel Ridouan Taghi, de Utrechtse drugshandelaar Ebrahim Buzhu, is geliquideerd in het zuiden van Spanje. Buzhu (52), in het criminele milieu ook bekend als 'De Slager', is de man die als eerste Taghi en diens organisatie op de radar van de politie zette.

Het lichaam van Buzhu werd afgelopen weekend aangetroffen in een uitgebrande auto in het zuiden van Spanje, in de buurt van de stad Cádiz. Hij was door het hoofd geschoten, schreef Het Parool gisteren. Het OM heeft de dood van Buzhu bevestigd.

Grote speler in de cokehandel

Buzhu deed al in de zomer van 2015 bij de Landelijke Recherche aangifte van een dreiging op zijn leven. Hij wees Taghi aan als 'grote speler in de cokehandel'. Daarnaast beschuldigde hij zijn rivaal als opdrachtgever van huurmoorden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Familieleden kroongetuige Nabil B. in doodsangst: 'Rug tegen de muur'

De loslippigheid van Buzhu zou hem een plaats op de dodenlijst van Taghi hebben opgeleverd. In april en juni 2016 werden twee criminelen uit de organisatie van Buzhu vermoord. Bij die eerste moord, op Samir Erraghib in IJsselstein, zat diens 7-jarige dochtertje naast hem.

Belangrijk doelwit

Nabil B., de kroongetuige in het Marengo-proces over een reeks liquidaties, waarin Taghi een belangrijke verdachte is, heeft verklaard dat Buzhu een belangrijk doelwit voor een huurmoord was.

Het Openbaar Ministerie houdt Taghi ook verantwoordelijk voor de moord op de onschuldige broer van kroongetuige Nabil B. en advocaat Derk Wiersum. Daarnaast werd de moordenaar van Peter R. de Vries aan zijn organisatie gelinkt.

Buzhu leefde grotendeels ondergedoken in het buitenland en was zeer voorzichtig. Of deze moord een wraakactie van zijn grote rivaal is, is op dit moment nog onduidelijk.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

OM: advocatenneef Taghi wist alles en ging zeer doortrapt te werk

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!