Jurylid Marianne van Wijnkoop: 'Nooit iets gezien bij X Factor'

23 januari 2022 13:17

Marianne van Wijnkoop (76), jurylid in het eerste seizoen van talentenjacht 'X Factor' (2005-2006), heeft bij dat programma nooit iets van seksueel grensoverschrijdend gedrag gezien. Dat zei de actrice en voormalig casting director zondag in het NPO Radio 1-programma 'De Perstribune' in reactie op het nieuws rond 'The Voice of Holland'.

''In mijn idee is het nooit gebeurd, maar ja je weet het niet''

"Er is volgens mij nooit iets gebeurd wat ik had kunnen zien. In mijn idee is het nooit gebeurd, maar ja je weet het niet", aldus Marianne, die destijds ook "nooit iets heeft gehoord" over protocollen daarvoor.

Miniatuurvoorbeeld

Kijk ook:

Miljuschka reageert woest op The Voice-rel: 'Intimidatie moet stoppen'

Dat het achter de schermen bij The Voice wel meermaals mis is gegaan, verbaast de actrice toch niet. Als een van de redenen haalt ze als voorbeeld aan dat tijdens opnames van de serie Vrouwenvleugel, waar ze als uitvoerend producent voor werkte, tussen medewerkers "heel wat werd afgefriemeld". Al gebeurde dat volgens Marianne wel met wederzijds goedvinden. "Maar daar moeten mensen van geweten hebben."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Typhoon neemt afstand van de cultuur bij The voice of Holland

De reactie van The Voice-bedenker John de Mol, en vooral zijn gebrek aan empathie voor de vermeende slachtoffers, vond ze "ijskoud" en ze kreeg er "de rillingen" van. "Dit is wel jouw kind en jouw grote ding. Hoe kan het dat je daar niet ontzettend geëmotioneerd van bent?"

Miniatuurvoorbeeld

Kijk ook:

Politici reageren geschokt op The Voice-rel: 'Misselijkmakend'

Vorige week zaterdag werd bekend dat het huidige seizoen van The Voice of Holland is stilgelegd vanwege berichten over ongewenst gedrag achter de schermen. Deze werden aan het licht gebracht door het BNNVARA-programma BOOS van Tim Hofman.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Aangifte tegen itemregisseur The Voice

In de aflevering die donderdag te zien was, worden bandleider Jeroen Rietbergen, coaches Ali B en Marco Borsato en een regisseur van het programma door meerdere vrouwen beschuldigd van wangedrag. Producent ITV en RTL laten een onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de beschuldigingen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!