The voice of Holland Beeld © ANP

'Amicale' regisseur The Voice noemt beschuldigingen onrechtvaardig

25 januari 2022 07:22

De regisseur die wordt genoemd in de veelbesproken uitzending van het BNNVARA-programma 'BOOS' over het seksueel grensoverschrijdende gedrag binnen het programma 'The voice of Holland' zegt in het 'AD' "dat hij nooit iets verkeerd gedaan heeft". De man, die in de krant alleen met zijn voornaam Martijn wordt geduid, stelt dat hij "amicaal" is, "maar dat dat nooit een probleem was".

"Het grappige is dat twaalf jaar geleden niemand dit raar vond"

"Als een jongetje of een meisje binnenkomt dat heel zenuwachtig is, dan pak ik zo iemand vast en zeg ik: 'Kom op hoor, je moet wel op televisie.' Het grappige is dat twaalf jaar geleden niemand dit raar vond. Dan kreeg je complimenten over hoe goed je in je vak was. En nu, zeker als er wat jongere mensen rondlopen, hoor je: 'O, die gaat zeker met ze naar bed.' Zo onrechtvaardig. Echt. Ik kan er gewoon niet bij."

De beschuldigingen aan zijn adres heeft hij nooit zien aankomen, zelfs niet toen collega's hem erop wezen dat hij wat handtastelijk was. "Mijn editors zeiden nog: 'Martijn, jij bent altijd zo lekker bezig met die kandidaten, ben je niet bang dat iemand dat verkeerd opvat?' Toen zei ik: 'Ja, misschien wel.' Maar ik denk niet dat er mensen te vinden zijn die zeggen: ik doe te veel."

Dat bleek in de praktijk anders, toen maar liefst vijftien vrouwen zich meldden bij programmamaker Tim Hofman. Volgens hen had de regisseur zich schuldig gemaakt aan ongewenste handtastelijkheden en het maken van seksuele opmerkingen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Helemaal geen kandidatenbegeleiding bij TVOH aanwezig'

De regisseur zegt "al twintig jaar een mooie vrouw te hebben waarmee ik heel gelukkig ben. Ik doe dat niet en ik wil dat niet." Daarbij was het volgens hem heel normaal dat je elkaar een kus gaf bij het nemen van afscheid en "bekijken we alles nu met het vergrootglas van 2022 en is alles zo krampachtig". Hij meent dat alles een paar jaar geleden "gewoon anders was".

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Peter van der Vorst reageert op BOOS-uitzending bij Beau van Erven Dorens

In de uitzending van BOOS werd de man, in tegenstelling tot Ali B, Marco Borsato en Jeroen Rietbergen, niet bij naam genoemd. Volgens BNNVARA zou daarvoor gekozen zijn "omdat het geen publiek persoon is".

'Eerste brief van BOOS was al misselijkmakend'

02:43

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!