Marilyn Manson en Evan Rachel Wood Beeld © Getty Images

Marilyn Manson bestrijdt beschuldiging verkrachting Westworld-actrice

25 januari 2022 10:18

Marilyn Manson (53) heeft ontkend dat hij actrice Evan Rachel Wood (34) heeft verkracht op de set van een van zijn videoclips in 2007, meldt 'The Guardian'. In een nieuwe documentaire, 'Phoenix Rising', zegt Evan dat Marilyn haar tijdens een 'gesimuleerde seksscène' begon te penetreren.

"Ik heb daar nooit mee ingestemd"

In de documentaire beweert Evan, onder meer bekend van haar rol in Westworld, dat ze absint kreeg op de set van de video, waarna Marilyn haar misbruikte. "Ik heb daar nooit mee ingestemd", zei ze. Volgens Evan was ze nauwelijks bij bewustzijn en kon ze geen bezwaar maken tegen het vermeende seksueel overschrijdend gedrag van de zanger. Het vermeende incident zorgde ervoor dat Evan zich 'walgelijk' voelde.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Politie doet inval bij huis Marilyn Manson

De advocaat van Marilyn, Howard King, laat in een verklaring aan The Guardian weten dat 'de valse beweringen' van Evan 'gemakkelijk' te weerleggen zijn omdat 'er meerdere getuige waren' tijdens de opnames van de videoclip destijds. "Evan was niet alleen volledig bij bewustzijn tijdens het filmen, maar was ook nauw betrokken bij het editen van de definitieve versie", aldus Marilyns advocaat. "Hij had geen seks met Evan op die set, en ze weet dat dat de waarheid is."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vermeende slachtoffers Marilyn Manson: 'Hij stopte ons in een cel'

Het afgelopen jaar beweerden meer dan twaalf vrouwen in interviews te zijn misbruikt door Marilyn. Vier dienden een aanklacht in. De 53-jarige zanger ontkent alle beschuldigingen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!