Ali B

Ali B legt al zijn werkzaamheden neer in afwachting onderzoek OM

26 januari 2022 13:56

Ali B (40) legt zijn werkzaamheden als artiest, ondernemer en partner binnen SPEC, het artiestenbureau van de rapper en zijn vrouw, neer. Dat valt te lezen in een statement van SPEC op Instagram. In de veelbesproken uitzending van 'BOOS' afgelopen donderdag werd Ali beschuldigd van verkrachting. Om die reden is er ook aangifte tegen de artiest gedaan. Ook onderzoekt het Openbaar Ministerie een andere aangifte tegen Ali.

"Dat hij op basis van de beschuldigingen publiekelijk wordt veroordeeld valt hem zwaar"

In de aflevering van BOOS doen nog verscheidene oud-kandidaten en medewerkers van The Voice of Holland melding van seksueel grensoverschrijdend gedrag door Ali.

'De uitzending van BOOS van afgelopen donderdag heeft veel impact gehad, ook op ons. Onze gedachten zijn bij iedereen die ooit te maken heeft gehad met grensoverschrijdend gedrag. Wij moedigen iedereen aan om over dit onderwerp in gesprek te gaan zodat dit kan bijdragen aan een industrie waar iedereen veilig en zonder angst kan werken', luidt het statement op Instagram.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Advocaat Ali B: 'Hij was absoluut geschokt'

'De aflevering heeft ook veel impact op Ali en zijn gezin. Dat hij op basis van de beschuldigingen publiekelijk wordt veroordeeld valt hem zwaar. Dit heeft Ali doen besluiten om zijn activiteiten als artiest, ondernemer en partner binnen SPEC voorlopig stil te leggen in afwachting van wat het Openbaar Ministerie zal besluiten omtrent de twee aangiftes die tegen hem gedaan zijn. Ali zal zich focussen op zijn gezin en zich voorlopig verder van commentaar onthouden.'

Ali heeft de beschuldigingen jegens hem altijd ontkend. 'Er is nog veel onduidelijk, maar één ding is wel duidelijk: Ali heeft nooit misbruik gemaakt van zijn positie en heeft zich nooit seksueel grensoverschrijdend gedragen. We wachten het onderzoek met vertrouwen af', viel te lezen in een eerder statement. Voordat de uitzending online verscheen, verbrak RTL ook de samenwerking met Ali. Niet alleen tegen Ali, maar ook tegen Marco Borsato, Jeroen Rietbergen en een itemregisseur van The Voice is aangifte gedaan bij het OM.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Tout bekend Nederland zegt digitale vriendschap met Ali B op

De aanklachten en beschuldigingen aan het adres van Ali B zijn niet mals. Hoor er alles over in de video hieronder. 

'Meer slachtoffers Ali B staan op het punt met de politie te praten'

11:42

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!