Van Doorne: 'Onderzoek The Voice gaat maanden duren'

26 januari 2022 16:09

Advocatenkantoor Van Doorne verwacht dat het maanden gaat duren voor het externe onderzoek naar wangedrag achter de schermen van 'The Voice of Holland' is afgerond. Van Doorne is door producent ITV gevraagd onafhankelijk onderzoek te doen nadat duidelijk werd dat het BNNVARA-programma 'BOOS' aandacht zou besteden aan seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik bij het programma.

''We verwachten dat in het kader van het onderzoek veel interviews zullen worden afgenomen''

'We verwachten dat in het kader van het onderzoek veel interviews zullen worden afgenomen van voormalige deelnemers en van mensen die de afgelopen zeven jaar aan The Voice hebben meegewerkt', schrijft ITV woensdag in een verklaring. 'Veel mensen zullen meermaals worden geïnterviewd omdat de informatie die tijdens de verschillende interviews wordt verzameld, kan worden gecontroleerd en mogelijk bevestigd door anderen die erbij betrokken of aanwezig waren.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

The Voice-kandidate Nienke 'durft eindelijk' aangifte te doen tegen Jeroen Rietbergen

Zowel vorige als deze week zijn gesprekken gevoerd met mensen die zich hebben gemeld met verhalen over ongepast gedrag bij The Voice of Holland, The Voice Kids en The Voice Senior. Het kantoor en het Openbaar Ministerie (OM) en de politie doen onafhankelijk van elkaar onderzoek maar is er wel geregeld overleg, stelt ITV. Het onderzoek door Van Doorne kan volgens hen "waarde toevoegen om te begrijpen wat er is gebeurd". "ITV steunt het onderzoek van de politie en het Openbaar Ministerie. Daarnaast is ITV van mening dat het bredere externe onderzoek van Van Doorne ook moet worden uitgevoerd, naar gedragingen in de shows rond The Voice of Holland die misschien niet strafbaar zijn in strafrechtelijke zin, maar niettemin ongepast gedrag zijn."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Amicale' regisseur The Voice noemt beschuldigingen onrechtvaardig

Van Doorne roept nogmaals slachtoffers en getuigen op zich bij hen te melden, en raadt hen in het geval van een zedendelict 'ten zeerste aan hiervan direct aangifte te doen bij de politie'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Angela Groothuizen hoopt op cultuuromslag na The Voice-ophef

Het onderzoek dat door producent ITV en RTL is ingesteld rondom The Voice-aantijgingen, wordt door veel critici flink onder de loep genomen.  

Kritiek op grootschalig onderzoek over wantoestanden The Voice

07:10

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!