Özcan Akyol Beeld © ANP

PVV stopt zaak tegen Özcan Akyol na uitspraken in talkshow

26 januari 2022 19:47

De PVV zet een zaak tegen schrijver en columnist Özcan Akyol (37) toch niet door. Özcan zei in de talkshow 'VI Vandaag' dat de PVV 'mensen met een moslimachtergrond het stemrecht wil ontnemen', waarop Geert Wilders (58) dreigde met juridische stappen. Maar zijn advocaat Gert-Jan Knoops heeft vooralsnog van de PVV 'geen instructies gekregen om de zaak voort te zetten', zegt hij desgevraagd.

De opmerking 'ontbeert iedere juiste feitelijke grondslag of basis', zei Gert-Jan Knoops twee weken geleden. Özcan noemt zijn uitlatingen een interpretatie van de wens van de PVV om mensen met een dubbele nationaliteit het kiesrecht te ontnemen. Hij wees Geert erop dat Marokkaanse moslims geen afstand kunnen doen van hun dubbele nationaliteit. Hij weigerde zijn uitspraken te rectificeren, zoals Geert binnen vijf dagen van hem eiste.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Özcan Akyol vindt zichzelf niet de perfecte presentator

"Er is ongetwijfeld een afweging gemaakt", aldus de advocaat over het besluit om de zaak niet door te zetten. Maar hij weet niet wat die afweging is. De PVV was woensdag niet bereikbaar voor commentaar.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Frans Bauer en Edwin Evers in kappersstoel van Özcan Akyol

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!