John van den Heuvel Beeld © ANP

Geen vervolging na dreigingsincident John van den Heuvel op A2

31 januari 2022 16:52

Het Openbaar Ministerie gaat definitief niet over tot strafvervolging van de man die was aangehouden vanwege een dreigende situatie rond misdaadverslaggever John van den Heuvel (59) op de A2. De man werd op 6 januari gearresteerd vanwege zijn rijgedrag tussen Amsterdam en Utrecht, in de buurt van de auto die de beveiligde journalist vervoerde.

De man kwam een paar dagen later weer op vrije voeten. Toen al gaf het OM aan dat de verdachte situatie 'toeval' leek te zijn. Maandag liet justitie weten dat de man achteraf bezien 'ten onrechte is verdacht van het voorbereiden van ernstige strafbare feiten'. Het OM zegt dat de aanvankelijke verdenking en arrestatie van de man 'op goede gronden' waren gebaseerd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Verdachte in situatie John van den Heuvel vrijgelaten, niet genoeg bewijs

In RTL Boulevard zei John eerder dat zijn beveiligers het idee hadden dat hij gevolgd werd door een auto. In de auto van de verdachte zouden volgens de misdaadjournalist onder meer een bivakmuts en meerdere telefoons, waaronder een cryptotelefoon, zijn gevonden. Volgens de advocaat van de man zijn er geen strafbare goederen in zijn auto aangetroffen.

John van den Heuvel geeft nieuwe details na incident: 'Hij had een bivakmuts'

07:55
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

John van den Heuvel denkt nog niet aan stoppen: 'Gaat om hoe je je voelt'

De misdaadverslaggever wordt beveiligd in verband met zijn werk voor onder meer De Telegraaf. Eind 2018 liep hij zodanig veel gevaar dat hij drie maanden niet aan de slag kon bij RTL Boulevard, waar hij duiding geeft over misdaadzaken. Ook na de moord op zijn collega Peter R. de Vries afgelopen zomer verscheen hij enige tijd niet in het programma.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!