Beeld © ANP

Ellen DeGeneres opent opvang voor gorilla's in Rwanda

2 februari 2022 02:26

Ellen DeGeneres (64) heeft een van haar grootste wensen in vervulling zien gaan. Net buiten het Volcanoes National Park in Rwanda is de Ellen DeGeneres Campus of the Dian Fossey Gorilla Fund geopend, een idee dat vier jaar geleden ontstond toen de presentatrice en haar vrouw Portia de Rossi een bezoek brachten aan het gorillareservaat daar. Het doel van de campus is om studenten, wetenschappers, toeristen en anderen te inspireren om deze diersoort te beschermen, bestuderen en behouden. Dit meldt The New York Post.

"De etholoog Dian Fossey is altijd een heldin geweest voor mij"

"De etholoog Dian Fossey is altijd een heldin geweest voor mij, dus om mijn naam nu naast die van haar te zien op de muur van deze campus is een enorme eer. Daarbij is het steunen en voortzetten van haar werk de allergrootste eer. Ik ben enorm dankbaar," aldus Ellen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

De talkshow van Ellen DeGeneres valt wéér in de prijzen

De film Gorilla's In The Mist uit 1988 is gebaseerd op het leven van Fossey, die in 1985 op 53-jarige leeftijd werd vermoord. Het is nooit duidelijk geworden wie hierachter zat en wat het motief was. Het werk dat Fossey verzette voor gorilla's is te vergelijken met wat de bekende antropologe Jane Goodall doet voor chimpansees.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ellen DeGeneres ziet ook spelletjesshow ten einde komen

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!