Werkgever schorst Whoopi Goldberg na Holocaust-opmerkingen

2 februari 2022 04:18

Ondanks de excuses die Whoopi Goldberg (66) maakte voor haar opmerkingen over de Holocaust, heeft haar werkgever ABC besloten om haar te schorsen. Daardoor zal ze voorlopig niet te zien zijn in het programma 'The View' waar ze een van de presentatrices is. Dit meldt 'Variety'.

"Whoopi Goldberg is per direct voor twee weken geschorst"

"Whoopi Goldberg is per direct voor twee weken geschorst naar aanleiding van de verkeerde en pijnlijke opmerkingen die ze gemaakt heeft. Hoewel Whoopi sorry heeft gezegd, heb ik haar gevraagd om tijd te nemen om te reflecteren en te leren van de dingen die ze heeft gezegd. De hele ABC News organisatie is solidair met onze Joodse collega's, vrienden, familie en gemeenschappen," aldus Kim Godwin, president van ABC News.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Whoopi Goldberg krijgt zware kritiek na holocaust-uitspraken

Goldberg kwam onder vuur te liggen bij verschillende Joodse organisaties nadat ze in de talkshow onder meer zei dat het tijdens de Holocaust ging om 'twee groepen witte mensen tegenover elkaar' en dat je daarom niet kunt spreken van een rassenkwestie. 'Tijdens de show zei ik dat de Holocaust niet ging om ras maar om hoe mensen inhumaan kunnen zijn tegen andere mensen. Ik had moeten zeggen dat het om beiden gaat', reageerde de actrice later op Twitter.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Whoopi Goldberg zegt sorry voor misplaatste Holocaust-uitspraken

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!