Lotte (foto familie Lotte)

Vader veroordeelde broers niet langer verdachte in zaak Lotte

2 februari 2022 13:02

De vader van de jongens die veroordeeld zijn voor de dood van de 14-jarige Lotte, is niet langer verdachte. Het Openbaar Ministerie heeft de zaak tegen hem geseponeerd. Dat bevestigt het OM na berichtgeving van 'RTV Oost'.

"Er is geen bewijs dat hij betrokken is geweest bij de doodslag"

Lotte werd begin vorig jaar dood gevonden in een sloot op een afgelegen bedrijventerrein in Almelo. Zij was door een misdrijf om het leven gekomen, het meisje bleek gewurgd. Twee broers van inmiddels zestien en achttien zijn veroordeeld voor haar dood. De kinderrechter legde hen één en twee jaar jeugdgevangenis op in combinatie met jeugd-tbs. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lil Kleine vandaag niet aanwezig bij mishandelingszaak

De broers hadden kort na elkaar een relatie met Lotte. Daarna was er ruzie ontstaan, omdat het meisje een naaktfoto van de oudste broer door had gestuurd aan vriendinnetjes. In eerste instantie werden de vader en de oudste broer aangehouden als verdachten. De jongere broer werd een dag later aangehouden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Geen vervolging na dreigingsincident John van den Heuvel op A2

Nu laat OM weten dat de vader ten onrechte was aangemerkt: 'Er is geen bewijs dat hij betrokken is geweest bij de doodslag, en ook niet dat hij betrokken is geweest bij het verstoppen van het lichaam van het meisje', aldus het OM.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!