Verdachten van de mishandelingen op Mallorca. Beeld © Felix Guerain

'Getuige van fatale mishandeling op Mallorca geïntimideerd: ruit ingegooid'

3 februari 2022 08:47

Van het huis van de ouders van een jonge Hilversumse vrouw die vorig jaar getuige was van de fatale mishandeling van Carlo Heuvelman op Mallorca, is een ruit ingegooid.

Dat meldt De Telegraaf op basis van verklaringen en politieverhoren rond het incident die zijn ingezien door de Gooi- en Eemlander. Ook een ruit bij de buren sneuvelde. De intimidatie vond vorig jaar augustus al plaats. 

OM: geen vervolging

Volgens de politie bestaat er een verband tussen het ingooien van de ruiten en de mishandelingszaak op het Spaanse eiland in juli vorig jaar, meldt de krant. Maar het Openbaar Ministerie vervolgt hiervoor niemand omdat het 'in strafrechtelijke zin geen relatie ziet met het onderzoek' naar de Mallorca-zaak.

Bekijk hier de beelden van de fatale mishandeling uit een RTL Nieuws-reportage uit juli vorig jaar:

Beelden incident: onderzoek OM naar fatale mishandeling Mallorca

01:36

Carlo Heuvelman (27) uit Waddinxveen werd tijdens zijn vakantie in El Arenal op Mallorca aangevallen door een groep vrienden uit Bussum in de leeftijd van 18 tot 20 jaar. Dat gebeurde in een rumoerige nacht met meerdere opstootjes.

Negen verdachten

Er werden negen verdachten opgepakt. Vier van hen worden direct verantwoordelijk gehouden voor de dood van Heuvelman. De andere vijf worden verdacht van geweldpleging en het mishandelen van andere mensen.

De verdachten hebben toegegeven betrokken te zijn geweest bij vechtpartijen, maar ontkennen elke betrokkenheid bij de dood van Heuvelman. Ze zouden hem niet aangeraakt hebben.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer

Undercoveragenten ingezet als 'gevangenen' bij Mallorca-zaak

Adres besproken

Een van de verdachten blijkt nu ook te zijn verhoord over het ingooien van de ruiten, maar hij ontkent dat hij daarmee iets te maken had. Hij zou volgens de politie-informatie, die mede gebaseerd is op telefoontaps en Google Maps-zoekgedrag, het adres van de vrouwelijke getuige hebben besproken met twee anderen. Tijdens de gesprekken die ze hadden zou een van hen hebben gevraagd wanneer de ruiten van de getuige 'eruit zouden gaan'.

Pakweg een uur later werden de ruiten van het ouderlijk huis van de getuige en die van de buren ook daadwerkelijk vernield.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer

Mogelijk cruciale getuige fatale mishandeling Mallorca meldt zich

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!