Sjoerd den Daas Beeld © ANP

NOS had geen contact met IOC over weggetrokken verslaggever

05 februari 2022 13:46

De NOS weerspreekt dat er contact is geweest met het Internationaal Olympisch Comité (IOC) over het incident vrijdag in Beijing met verslaggever Sjoerd den Daas. De correspondent werd vrijdag in China live in de uitzending door een beveiliger uit beeld getrokken.

"Noch de NOS-directie, noch de hoofdredacties Nieuws en Sport, noch de leiding van onze olympische ploeg in Peking, noch onze correspondent zelf heeft iemand van het IOC over het incident gesproken"

Een zegsman van de omroep geeft aan dat hij benieuwd is met wie het IOC contact heeft gehad. "Noch de NOS-directie, noch de hoofdredacties Nieuws en Sport, noch de leiding van onze olympische ploeg in Peking, noch onze correspondent zelf heeft iemand van het IOC over het incident gesproken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Incident met NOS-journalist door overijverige beveiliger'

Eerder zaterdag meldde het IOC dat er wel contact was geweest met de NOS. "Het was een ongelukkig incident, met een overijverige persoon. De verslaggever kon al snel, met hulp van officials, zijn werk weer doen voor de camera. Zulke dingen gebeuren soms. Hopelijk was dit eenmalig."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

NOS-correspondent live op tv weggetrokken bij olympisch stadion

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!