Marc Overmars. Beeld © ANP

'Oud Ajax-directeur Marc Overmars stuurde dickpics naar collega'

7 februari 2022 17:01

Voormalig directeur Marc Overmars (48) van voetbalclub Ajax zou 'stalkingachtig' gedrag hebben vertoond richting een vrouwelijke medewerker van de club. Hij zou haar berichtjes hebben gestuurd met onder meer dickpicks. Dat bevestigen ingewijden aan 'Het Parool'.

"Zeker voor iemand in mijn positie is dit gedrag niet goed te praten"

De krant schrijft dat Marc zelf niet wil reageren op de beschuldiging aan zijn adres. Dat laat hij weten via een woordvoerder van Ajax. De club zelf laat het ook bij de verklaring op de website.

Het Parool schrijft dat het grensoverschrijdende gedrag aan de oppervlakte zou zijn gekomen, nadat algemeen directeur Edwin van der Sar op 25 januari een mail stuurde aan het personeel van Ajax. Daarin zou hij alle werknemers geattendeerd hebben op de aanwezigheid van 'vertrouwenspersonen' waar ze terechtkunnen met klachten over de veiligheid op de werkvloer.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

'De vraag is: stopt het bij Marc Overmars of zit het in de cultuur van Ajax?'

Er zou vooralsnog geen aangifte gedaan zijn tegen Marc Overmans. Het Ajaxpersoneel zou maandag zijn toegesproken door Edwin van der Sar. 

Zondagavond kondigde Ajax door middel van een persbericht het vertrekt van de (inmiddels ex-)directeur aan. De reden: 'Het gedurende een langere periode versturen van grensoverschrijdende berichten aan meerdere vrouwelijke collega's.' "Ik schaam me kapot", liet Marc Overmars weten in een persbericht. "Vorige week werd ik geconfronteerd met meldingen over mijn gedrag. En hoe dit op anderen is overgekomen. Helaas realiseerde ik me niet goed dat ik hiermee grenzen heb overschreden, maar dat werd me deze dagen wel duidelijk. Daardoor voelde ik opeens een enorme druk."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Overmars weg bij Ajax om grensoverschrijdende berichten

"Ik bied mijn excuses aan", schreef Overmars. "Zeker voor iemand in mijn positie is dit gedrag niet goed te praten, dat zie ik inmiddels ook in. Maar te laat. Ik zie geen andere optie dan te stoppen bij Ajax. Dit heeft ook grote impact op mijn privésituatie. Daarom verzoek ik iedereen mij en mijn gezin met rust te laten."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!