Producenten stomen meer acteurs klaar voor hoofdrol vanwege corona

10 februari 2022 07:30

Alle grote musicalproducties zijn inmiddels weer hervat in de Nederlandse theaters. Maar eenvoudig is het niet voor de producenten om elke avond een volledige cast op het podium te hebben staan. Net als in de rest van de samenleving vallen er met regelmaat belangrijke spelers uit door een coronabesmetting. Zo kon de première van de Hazes-musical 'Hij Gelooft In Mij' om die reden afgelopen zondag niet doorgaan.

"We hebben heel bewust extra alternates ingewerk"

"Er zijn op dit moment meerdere acteurs in de cast die kunnen bijspringen als één van de hoofdrollen wegvalt", stelt een woordvoerder van Stage Entertainment. Het bedrijf is verantwoordelijk voor grote succesproducties als TINA, The Sound of Music en Aladdin. "We hebben heel bewust extra alternates ingewerkt, om te voorkomen dat we bij een plotselinge besmetting een hele voorstelling moeten afgelasten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hazes-musical wordt hervat na coronabesmettingen

Dit geldt ook voor de producties van De Graaf & Cornelissen, die reizende voorstellingen als TITANIC en The Rocky Horror Show maakt. "De companymanagers hebben tegenwoordig als belangrijkste taak de puzzel op te lossen als er belangrijke namen in de voorstelling opeens wegvallen", meldt een woordvoerder. "Ook wij maken meer gebruik van zogenoemde 'understudy's' in zulke gevallen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Galapremière Hazes-musical afgelast, drie acteurs hebben corona

Dit soort problemen speelden het afgelopen jaar ook veelvuldig op Broadway en West End, waar met regelmaat shows op het laatste moment moesten worden afgelast. De grote shows in New York en Londen losten dit onder meer op door oude hoofdrolspelers, die in het verleden belangrijke rollen vertolkten, op te trommelen. Ook konden acteurs uit reizende versies van grote shows bijspringen in de 'open-eind-voorstellingen' in vaste theaters.

Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat, met nog maar een paar dagen verwijderd tot de grote première van de musical 'Hij Gelooft in Mij', een aantal mensen uit de cast corona hebben. Meerdere shows moesten worden afgelast, waaronder de première.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!