Beeld © ANP

Kabinet wil volle zalen en theaters en horeca open tot 01.00

10 februari 2022 20:42

Het kabinet wil dat stadions en theaters vanaf volgende week vrijdag geen 1,5 meter meer hoeven aan te houden en dus veel meer mensen binnen kunnen laten. Dat bevestigen ingewijden na berichtgeving door de NOS.

Voor plekken met maximaal 500 zitplekken zou ook geen vaste zitplaats meer nodig zijn, voor locaties met meer stoelen wel. Ook wil het kabinet het mogelijk maken dat horeca open kan tot uiterlijk 01.00 uur.

Het coronatoegangsbewijs blijft wel van kracht in de sport, cultuursector en horeca. Het nachtleven zou weer open kunnen met gebruik van het zogeheten 1G-toegangsbewijs, meldt het AD. Dan moet iedereen, ook gevaccineerden of mensen die onlangs corona hebben gehad, vooraf een test doen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Feestganger Beau steunt openen nachtclubs in interessante outfit

Het gaat om een voorstel: eerst moet het Outbreak Management Team (OMT) adviseren of de versoepelingen kunnen doorgaan. De voorstellen komen uit een brief die later donderdag naar de Tweede Kamer gaat. Het gaat om 'een soort wat-zou-het-kunnen-zijn-pakket', aldus premier Mark Rutte woensdag.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Horeca, cultuur en evenementen 'onder voorwaarden weer open'

Woensdag meldden ingewijden al dat het kabinet ook het thuiswerkadvies wil intrekken. Vanaf het einde van februari zouden vrijwel alle coronamaatregelen vervallen, mits het volgens de medische experts kan. Dan zouden ook het mondkapje en de 1,5 meter afstand verdwijnen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Leco niet te spreken over kapsel Rutte: 'Moet geknipt worden'

Vrijdag komt het OMT bij elkaar om te praten over de vraag wat er vanaf volgende week versoepeld kan worden. Dinsdag volgt er een persconferentie, waar zorgminister Ernst Kuipers het besluit van het kabinet toelicht. Dat doet hij zonder Rutte. Die zit dan in de Eerste Kamer voor een debat. Kuipers zal de persconferentie vaker alleen gaan doen, is de verwachting.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!